Makalösa Kina – Flex

12 DAGAR PEKING / XIAN / SUZHOU / SHANGHAI
Följ med på gruppresan Makalösa Kina – 12 dagar men välj själv vilka sevärdheter du vill besöka.

Resrutt, datum och inkvartering är redan bekräftade enligt ramprogrammet nedan men det övriga innehållet väljer du själv efter önskemål och budget. Upplev fantastiska städer som Peking, Xian, Suzhou och Shanghai och anpassa innehållet helt efter just dina önskemål och med svensktalande guide.

Program

DAG 1

Avresa från Sverige. Måltider och dryck serveras ombord på flyget.

DAG 2 PEKING

Vi landar i Kinas kulturella centrum och huvudstad, Peking och välkomnas av vår svensktalande guide. På vägen till hotellet besöker vi Himmelens tempel som blivit en symbol för Peking. Vi tar en promenad i parken och checkar sedan in på vårt centralt belägna hotell. Efter en stunds vila träffas vi för en välkomstmiddag. Lunch och middag ingår.

DAG 3-5

Programfria dagar.
Boka till dagsturer

DAG 6 XIAN

Vi flyger till Xian som en gång var Kinas huvudstad. Här börjar vi med att se Stadsmuren, den bäst bevarade stadsmuren i Kina. Nästan 14 kilometer lång bildar den en rektangel kring den gamla stadsdelen. Vi besöker den Stora moskén som idag är en av de äldsta moskéerna i Kina. Därefter tar vi en kortare promenad i stadens muslimska kvarteroch charmas av marknader, väldoftande mat och kryddor.  Lunch och middag ingår.

DAG 7

Programfri dag.
Boka till dagstur

DAG 8 SUZHOU

Idag kan de som vill njuta av en sovmorgon eller strosa runt i staden innan vi åker till tågstationen för att ta snabbtåget ca. 6-7 timmar till vattenstaden Suzhou, berömd för sin sidentillverkning och sina vackra trädgårdar. Lunch på egen hand, middag ingår.

DAG 9 SHANGHAI

Programfri dag.
På kvällen egen transfer till tågstationen för att ta snabbtåget till Shanghai. Vid ankomst transfer till ert hotell. Inga måltider.

Boka till dagstur.

DAG 10-11

Programfria dagar.
Boka till dagsturer.

DAG 12

Vi beger oss till flygplatsen och tar flyget hem. Ankomst samma dag. Stanna gärna kvar i Shanghai ett par extra dagar.

Intresseanmälan

  Reseinformation

  Tillvalspaket

  Beställ gärna våra tillval av nedanstående paket, dagsturer eller evenemang så missar du inga upplevelser.

  Nedan finner du olika dagsprogram som inkluderar de största sevärdheterna i de olika städerna som ni kommer till. Boka till de olika dagsprogrammen helt efter dina önskemål. Forma din gruppresa som du vill ha den.
  För genomförande av Flex–resor måste gruppresan vara bekräftad och uppfylla kraven av minsta antal resenärer.

  TILLVALSPAKET A – DAG 5: "UPPTÄCK PEKING TILL FOTS"

  DAGSPROGRAM

  Vi starta dagen med att knyta på oss våra promenadskor och kliver ner i det mycket välfungerande underjordiska tunnelbanenätet som tar oss till Yonghegong templet – även kallat för Lamatemplet. Templet är ett av Pekings främsta tibetansk-buddhistiska tempel. Efter att vi blivit upplysta av Buddhismens lära tar vi en Cykelriksha genom hutongerna och gör ett besök hos en kinesisk familj. Efter lunchen besöker vi ett tehus där vi får lära oss konsten i att servera och dricka kinesiskt te. Peking är känt för bra och rolig shopping i några av marknaderna och vi passar på att titta in i ett av dessa; Xiushui Street eller Silk street som den kallas.  Här kan vi fynda kläder, skor och smycken till mycket bra priser – för den som kan konsten att pruta. Guiden för er därefter tillbaka till hotellet. De som vill kan stanna kvar och på egen hand ta sig tillbaka till hotellet. Lunch ingår.

  Nedanstående pris är beräknat på minst 4 personers deltagande. Vid färre deltagande erhålls separat pris.

  Pris per person: 650:-

  TILLVALSPAKET B – DAG 11: "HALV DAGS MATLAGNINGSKURS"

  DAGSPROGRAM

  Lär dig laga kinesisk mat på en halv dags matlagningskurs! Vi startar med ett besök på en matmarknad och får sedan lära oss att tillaga dumplings och vårrullar. Till lunch avnjuts de egentillagade rätterna.

  Nedanstående pris är beräknat på minst 4 personers deltagande. Vid färre deltagande erhålls separat pris.

  Pris per person: 950:-

  DAGSTURER – FLEX

  DAGSTUR – DAG 3: CENTRALA PEKING

  DAGSPROGRAM

  Vi börjar dagen med att besöka Himmelska fridens torg – Kinas politiska centrum – och fortsätter in i Förbjudna staden, där kejsarna levde i otrolig prakt. Här ser vi de stora salarna och de privata palatsen. Efter lunch tar vi oss nordväst till det kejserliga Sommarpalatset, kejsarfamiljens sommarresidens. Här njuter vi av vyn över Kunmingsjön och promenerar längs den 700 meter Långa gången. Sedan besöker vi en pärlbutik som visar hur sötvattenpärlor odlas fram. Lunch ingår.

  Dagsturen görs i grupp med minst 12 deltagare och inkluderar svensktalande guide.

  Pris per person: 750:-

  DAGSTUR – DAG 4: KINESISKA MUREN

  DAGSPROGRAM

  Dagen startar med ett besök till Ritanparken för att uppleva Pekingbornas morgongymnastik. Vi fortsätter sedan norrut till Kinesiska muren vid Mutianyu, en mycket vacker sektion. Vi åker linbana upp för att sedan på egen hand vandra och njuta av utsikten. Åter i Peking stannar vi till vid
  stadens olympiska arena, även kallad för fågelboet. Till middag serveras specialiteten Pekinganka. Lunch och middag ingår.

  Dagsturen görs i grupp med minst 12 deltagare och inkluderar svensktalande guide.

  Pris per person: 1 650:-

  DAGSTUR – DAG 7: TERRAKOTTAARMÉN

  DAGSPROGRAM

  Idag beger vi oss till utgrävningen av den underjordiska Terrakottaarmén från 210-talet f.Kr. Den byggdes för att skydda kejsaren Qin Shi Huang Dis grav och vi får se en del av de ca 8 000 soldaterna, alla med individuella ansiktsdrag. Vi besöker en jadefabrik och en mattbutik där vi får lära oss mer om lokala hantverkstraditioner. Vi återvänder till centrala Xian där vi avnjuter en härlig dumplingmiddag och en sång- och dansföreställning med inspiration från Tangdynastin. Lunch och middag igår.

  Dagsturen görs i grupp med minst 12 deltagare och inkluderar svensktalande guide.

  Pris per person: 1 350:-

  DAGSTUR – DAG 9: SUZHOU

  DAGSPROGRAM

  Dagen startar med en promenad i Suzhous gamla stad längs gatan Pingjiang. Vi tar en båttur på de vackra kanalerna och besöker Nätmästarens trädgård – en av stadens Unescoskyddade trädgårdar. Vi passar på att besöka en sidenfabrik och lär oss lite mer om sidentillverkning. Sedan fortsätter vi till Kinas finansiella centrum Shanghai. Väl framme tar vi en uppfriskande promenad längs The Bund, stadens berömda promenadstråk innan vi äter middag. Lunch och middag ingår.

  Dagsturen görs i grupp med minst 12 deltagare och inkluderar svensktalande guide.

  Pris per person: 950:-

  DAGSTUR – DAG 10: CENTRALA SHANGHAI

  DAGSPROGRAM

  Efter frukost åker vi till Shanghai Urban Planning Exhibition, där vi får se hur staden förvandlats till den ultramoderna metropol vi ser idag. Vi åker upp till 119:e våningen och njuter av utsikten från Shanghai Tower som med sina 623 meter är en av världens högsta byggnader. Vi tar oss till gamla stan och besöker trädgården Yu Garden. Härifrån beger vi oss till Franska koncessionen och mysiga Tianzifang med roliga butiker, caféer och barer inhysta i de smala gränderna. Dagen avslutas med en gemensam avskedsmiddag. Lunch och middag ingår.

  Dagsturen görs i grupp med minst 12 deltagare och inkluderar svensktalande guide.

  Pris per person: 1 350:-

  utbud av hotell

  Peking – Jianguo HotelPeking – Jianguo Hotel
  Peking – Jianguo HotelPeking – Jianguo Hotel

  Peking – Jianguo Hotel

  5 Jianguomen Outer Street 
  Beijing, China, 100020
  Tel.: +86 (10) 6500 2233
  Länk till hotellets hemsida

  Shanghai – Kingtown Hotel Plaza

  126 Xinzha Road, Huangpu 
  Shanghai, 200003, China
  Tel.: +86 (21) 61371111
  Länk till hotellets hemsida 

   

  Xian – Grand Dynasty Culture HotelXian – Grand Dynasty Culture Hotel
  Xian – Grand Dynasty Culture HotelXian – Grand Dynasty Culture Hotel

  Xian – Grand Dynasty Culture Hotel

  172 Lianhu Road
  Xian, 710002, China
  Tel.: +86 (29) 87216868
  Länk till hotellets hemsida