Makalösa Kina

12 DAGAR PEKING / XIAN / SUZHOU / SHANGHAI
Denna resa till Kina låter dig uppleva anrik kultur och hypermodern arkitektur! Peking med Kinesiska muren, Xian med den storslagna terrakottaarmén och Suzhou – Orientens Venedig med vackra kanaler. Resan avslutas i Shanghai med dess skyskrapor och mysiga franska kolonialkvarter.

Som namnet anger är detta en resa med enastående variation. Just kontrasterna är den röda tråden genom hela resan. I Peking upplever du det nordkinesiska kulturområdet. Världsberömda sevärdheter ligger vägg i vägg med innovativ arkitektur och spännande pulserande storstad.

I Xian står du plötsligt mitt i det västkinesiska kulturområdet. I forntidens Kina låg maktens centrum här, nästan ett års resa från Peking. Till sist får du i Suzhou och närliggande Shanghai uppleva det viktiga kulturområdet Jiangnan/江南. I området runt Yangtzefloden har handeln blomstrat sedan urminnes tider. Närheten till Japan och Sydkorea gjorde regionen till en av de viktigaste inom den viktiga handeln till sjöss, och städerna byggdes ofta vid kanaler så att man kunde ta sig överallt med båt. Ett fuktigt klimat med milda vintrar är perfekt för alla typer av odling. Ingenstans är trädgårdarna vackrare än här och sidenet härifrån saknar motstycke någon annanstans i världen.

Program

DAG 1

Avresa från Sverige. Måltider och dryck serveras ombord på flyget.

DAG 2 PEKING

Vi landar i Kinas kulturella centrum och huvudstad, Peking och välkomnas av vår svensktalande guide. På vägen till hotellet besöker vi Himmelens tempel som blivit en symbol för Peking. Vi tar en promenad i parken och checkar sedan in på vårt centralt belägna hotell. Efter en stunds vila träffas vi för en välkomstmiddag. Lunch och middag ingår.

DAG 3

Vi börjar dagen med att besöka Himmelska fridens torg – Kinas politiska centrum – och fortsätter in i Förbjudna staden, där kejsarna levde i otrolig prakt. Här ser vi de stora salarna och de privata palatsen. Efter lunch tar vi oss nordväst till det kejserliga Sommarpalatset, kejsarfamiljens sommarresidens. Här njuter vi av vyn över Kunmingsjön och promenerar längs den 700 meter Långa gången. Sedan besöker vi en Pärlbutik som visar hur sötvattenpärlor odlas fram. Kvällen är programfri. Lunch ingår, middag på egen hand.

DAG 4

Dagen startar med ett besök till Ritanparken för att uppleva Pekingbornas morgongymnastik. Vi fortsätter sedan norrut till Kinesiska muren vid Mutianyu, en mycket vacker sektion. Vi åker linbana upp för att sedan på egen hand vandra och njuta av utsikten. Åter i Peking stannar vi till vid stadens olympiska arena, även kallad för fågelboet. Till middag serveras specialiteten Pekinganka. Guiden kan hjälpa till att ordna biljetter till en Pekingoperaföreställning för dig som önskar. Lunch och middag ingår.

DAG 5

Dagen är programfri för egna upptäckter.

Kanske besöker du någon av Pekings berömda shoppingmarknader eller konstområdet 798. Lunch och middag på egen hand.

TILLVAL A: Upptäck Peking till fots och med kollektivtrafik. Vi tar tunnelbanan till Lamatemplet följt av en cykelrikshatur genom de vindlande hutongerna. Här gör vi också ett hembesök hos en kinesisk familj. Vi får uppleva en teceremoni och avslutar dagen på den berömda Sidenmarknaden. Här kan du fynda kläder, skor och smycken till mycket bra priser, om du kan konsten att pruta. De som vill kan stanna kvar och på egen hand ta sig tillbaka till hotellet. Lunch ingår, middag på egen hand.

DAG 6 XIAN

Vi flyger till Xian som en gång var Kinas huvudstad. Här börjar vi med att se Stadsmuren, den bäst bevarade stadsmuren i Kina. Nästan 14 kilometer lång bildar den en rektangel kring den gamla stadsdelen. Vi besöker den Stora moskén som idag är en av de äldsta moskéerna i Kina. Därefter tar vi en kortare promenad i stadens muslimska kvarter och charmas av marknader, väldoftande mat och kryddor.  Lunch och middag ingår.

DAG 7

Idag beger vi oss till utgrävningen av den underjordiska Terrakottaarmén från 210-talet f.Kr. Den byggdes för att skydda kejsaren Qin Shi Huang Dis grav och vi får se en del av de ca 8 000 soldaterna, alla med individuella ansiktsdrag. Vi besöker en jadefabrik och en mattfabrik där vi får lära oss mer om lokala hantverkstraditioner. Vi återvänder till centrala Xian där vi avnjuter en härlig dumplingmiddag och en sång- och dansföreställning med inspiration från Tangdynastin. Lunch och middag ingår.

DAG 8 SUZHOU

Idag kan de som vill njuta av en sovmorgon eller strosa runt i staden innan vi åker till tågstationen för att ta snabbtåget ca. 6-7 timmar till vattenstaden Suzhou, berömd för sin sidentillverkning och sina vackra trädgårdar. Lunch på egen hand, middag ingår.

DAG 9 SHANGHAI

Dagen startar med en promenad i Suzhous gamla stad längs gatan Pingjiang. Vi tar en båttur på de vackra kanalerna och besöker Nätmästarens trädgård – en av stadens Unescoskyddade trädgårdar. Vi passar på att besöka en sidenfabrik och lär oss lite mer om sidentillverkning. Sedan fortsätter vi till Kinas finansiella centrum, Shanghai. Väl framme tar vi en uppfriskande promenad längs The Bund, stadens berömda promenadstråk. Lunch och middag ingår.

DAG 10

Efter frukost åker vi till Shanghai Urban Planning Exhibition, där vi får se hur staden förvandlats till den ultramoderna metropol vi ser idag. Vi åker upp till 119:e våningen och njuter av utsikten från Shanghai Tower som med sina 623 meter är en av världens högsta byggnader. Vi tar oss till gamla stan och besöker trädgården Yu Garden. Härifrån beger vi oss till Franska koncessionen och mysiga Tianzifang med roliga butiker, caféer och barer inhysta i de smala gränderna. Dagen avslutas med en gemensam avskedsmiddag. Lunch och middag ingår.

DAG 11

Programfri dag för egna upptäckter i denna spännande stad. Lunch och middag på egen hand.

TILLVAL B: Lär dig laga kinesisk mat på en halv dags matlagningskurs! Vi startar med ett besök på en matmarknad och får sedan lära oss att tillaga dumplings och vårrullar. Till lunch avnjuts de egentillagade rätterna.

DAG 12

Vi beger oss till flygplatsen och tar flyget hem. Ankomst samma dag. Stanna gärna kvar i Shanghai ett par extra dagar.

Intresseanmälan

  Reseinformation

  Tillvalspaket

  Beställ gärna vårt tillvalspaket så missar du inga upplevelser.

  TILLVALSPAKET A – DAG 5: "UPPTÄCK PEKING TILL FOTS"

  DAGSPROGRAM

  Vi starta dagen med att knyta på oss våra promenadskor och kliver ner i det mycket välfungerande underjordiska tunnelbanenätet som tar oss till Yonghegong templet – även kallat för Lamatemplet. Templet är ett av Pekings främsta tibetansk-buddhistiska tempel. Efter att vi blivit upplysta av Buddhismens lära tar vi en Cykelriksha genom hutongerna och gör ett besök hos en kinesisk familj. Efter lunchen besöker vi ett tehus där vi får lära oss konsten i att servera och dricka kinesiskt te. Peking är känt för bra och rolig shopping i några av marknaderna och vi passar på att titta in i ett av dessa; Xiushui Street eller Silk street som den kallas.  Här kan vi fynda kläder, skor och smycken till mycket bra priser – för den som kan konsten att pruta. Guiden för er därefter tillbaka till hotellet. De som vill kan stanna kvar och på egen hand ta sig tillbaka till hotellet. Lunch ingår.

  Nedanstående pris är beräknat på minst 4 personers deltagande. Vid färre deltagande erhålls separat pris.

   

  Pris per person: 650:-

  TILLVALSPAKET B – DAG 11: "HALV DAGS MATLAGNINGSKURS"

  DAGSPROGRAM

  Lär dig laga kinesisk mat på en halv dags matlagningskurs! Vi startar med ett besök på en matmarknad och får sedan lära oss att tillaga dumplings och vårrullar. Till lunch avnjuts de egentillagade rätterna.

  Nedanstående pris är beräknat på minst 4 personers deltagande. Vid färre deltagande erhålls separat pris.

   

  Pris per person: 950:-

  ingår i priset

  • Klimatkompenserat flyg till Peking, hem från Shanghai i ekonomiklass
  • Svensktalande guide
  • Hotell av god standard, del i dubbelrum med frukost
  • Utfärder enligt program inklusive entréavgifter och transporter
  • 7 luncher och 7 middagar inklusive måltidsdryck
  • Alla inrikestransporter enligt program
  • Flygskatter och säkerhetsavgifter
  • Utförlig information inför resan

  I TILLVALSPAKET A och B:

  • Program inklusive entréavgifter och transporter
  • Svensktalande guide
  • 1 lunch inklusive måltidsdryck

  Övrig information

  DETTA KAN BESTÄLLAS MOT TILLÄGG

  • Boende i enkelrum
  • Avbeställningsförsäkring
  • Reseförsäkring med Europeiska ERV
  • Anslutningsflyg (kontakta oss för pris)
  • Förlängning av resan (kontakta oss för offert)

  VISUM TILL KINA

  • Visum till Kina ingår ej i våra paket. 

   Här kan ni läsa mer om hur och var ni ansöker om VISUM TILL KINA

  utbud av hotell

  Peking – Jianguo HotelPeking – Jianguo Hotel
  Peking – Jianguo HotelPeking – Jianguo Hotel

  Peking – Jianguo Hotel

  5 Jianguomen Outer Street 
  Beijing, China, 100020
  Tel.: +86 (10) 6500 2233
  Länk till hotellets hemsida

  Shanghai – Kingtown Hotel Plaza

  126 Xinzha Road, Huangpu 
  Shanghai, 200003, China
  Tel.: +86 (21) 61371111
  Länk till hotellets hemsida 

   

  Xian – Grand Dynasty Culture HotelXian – Grand Dynasty Culture Hotel
  Xian – Grand Dynasty Culture HotelXian – Grand Dynasty Culture Hotel

  Xian – Grand Dynasty Culture Hotel

  172 Lianhu Road
  Xian, 710002, China
  Tel.: +86 (29) 87216868
  Länk till hotellets hemsida