Makalösa Kina

Makalösa Kina

12 DAGAR PEKING / XIAN / SUZHOU / SHANGHAI
Resan som låter dig uppleva anrik kultur och hypermodern arkitektur! Peking med Kinesiska muren, Xian med den storslagna terrakottaarmén och Suzhou – Orientens Venedig med vackra kanaler.

 Resan avslutas i Shanghai med dess skyskrapor och mysiga franska kolonialkvarter.

Program

DAG 1

Avresa från Sverige. Måltider och dryck serveras ombord på flyget.

DAG 2 PEKING

Vi landar i Kinas kulturella centrum och huvudstad, Peking och välkomnas av vår svensktalande guide. På vägen till hotellet besöker vi Himmelens tempel som blivit en symbol för Peking. Vi tar en promenad i parken och checkar sedan in på vårt centralt belägna hotell. Efter en stunds vila träffas vi för en välkomstmiddag. Lunch och middag ingår.

DAG 3

Vi börjar dagen med att besöka Himmelska fridens torg – Kinas politiska centrum – och fortsätter in i den Förbjudna staden, där kejsarna levde i otrolig prakt. Här ser vi de stora salarna och de privata palatsen. Efter lunch tar vi oss nordväst till det kejserliga Sommarpalatset, kejsarfamiljens sommarresidens. Här njuter vi av vyn över Kunmingsjön och promenerar längs den 700 meter Långa gången. Sedan besöker vi en Pärlbutik som visar hur sötvattenpärlor odlas fram. Kvällen är programfri. Lunch ingår, middag på egen hand.

DAG 4

Dagen startar med ett besök till Ritanparken för att uppleva Pekingbornas morgongymnastik. Vi fortsätter sedan norrut till Kinesiska muren vid Mutianyu, en mycket vacker sektion. Vi åker linbana upp för att sedan på egen hand vandra och njuta av utsikten. Åter i Peking stannar vi till vid stadens olympiska arena, även kallad för fågelboet. Till middag serveras specialiteten Pekinganka. Guiden kan hjälpa till att ordna biljetter till en Pekingoperaföreställning för dig som önskar. Lunch och middag ingår.

DAG 5

Dagen är programfri för egna upptäckter.

Kanske besöker du någon av Pekings berömda shoppingmarknader eller konstområdet 798. Lunch och middag på egen hand.

TILLVAL A: Upptäck Peking till fots och med kollektivtrafik. Vi tar tunnelbanan till Lamatemplet följt av en cykelrikshatur genom de vindlande hutongerna. Här gör vi också ett hembesök hos en kinesisk familj. Vi får uppleva en teceremoni och avslutar dagen på den berömda Sidenmarknaden. Här kan du fynda kläder, skor och smycken till mycket bra priser, om du kan konsten att pruta. De som vill kan stanna kvar och på egen hand ta sig tillbaka till hotellet. Lunch ingår, middag på egen hand.

DAG 6 XIAN

Vi flyger till Xian som en gång var Kinas huvudstad. Här börjar vi med att se Stadsmuren, den bäst bevarade stadsmuren i Kina. Nästan 14 kilometer lång bildar den en rektangel kring den gamla stadsdelen. Vi besöker den Stora moskén som idag är en av de äldsta moskéerna i Kina. Därefter tar vi en kortare promenad i stadens muslimska kvarter och charmas av marknader, väldoftande mat och kryddor.  Lunch och middag ingår.

DAG 7

Idag beger vi oss till utgrävningen av den underjordiska Terrakottaarmén från 210-talet f.Kr. Den byggdes för att skydda kejsaren Qin Shi Huang Dis grav och vi får se en del av de ca 8 000 soldaterna, alla med individuella ansiktsdrag. Vi besöker en jadefabrik och en mattfabrik där vi får lära oss mer om lokala hantverkstraditioner. Vi återvänder till centrala Xian där vi avnjuter en härlig dumplingmiddag och en sång- och dansföreställning med inspiration från Tangdynastin. Lunch och middag ingår.

DAG 8 SUZHOU

Idag kan de som vill njuta av en sovmorgon eller strosa runt i staden innan vi åker till flygplatsen för att ta flyget till Shanghai. När vi landar åker vi direkt till Suzhou, berömd för sin sidentillverkning och sina vackra trädgårdar. Lunch på egen hand, middag ingår.

DAG 9 SHANGHAI

Dagen startar med en promenad i Suzhous gamla stad längs gatan Pingjiang. Vi tar en båttur på de vackra kanalerna och besöker Nätmästarens trädgård – en av stadens Unescoskyddade trädgårdar. Vi passar på att besöka en sidenfabrik och lär oss lite mer om sidentillverkning. Sedan fortsätter vi till Kinas finansiella centrum, Shanghai. Väl framme tar vi en uppfriskande promenad längs The Bund, stadens berömda promenadstråk. Lunch och middag ingår.

DAG 10

Efter frukost åker vi till Shanghai Urban Planning Exhibition, där vi får se hur staden förvandlats till den ultramoderna metropol vi ser idag. Vi åker upp till 119:e våningen och njuter av utsikten från Shanghai Tower som med sina 623 meter är en av världens högsta byggnader. Vi tar oss till gamla stan och besöker trädgården Yu Garden. Härifrån beger vi oss till Franska koncessionen och mysiga Tianzifang med roliga butiker, caféer och barer inhysta i de smala gränderna. Dagen avslutas med en gemensam avskedsmiddag. Lunch och middag ingår.

DAG 11

Programfri dag för egna upptäckter i denna spännande stad. Lunch och middag på egen hand.

TILLVAL B: Lär dig laga kinesisk mat på en halv dags matlagningskurs! Vi startar med ett besök på en matmarknad och får sedan lära oss att tillaga dumplings och vårrullar. Till lunch avnjuts de egentillagade rätterna.

DAG 12

Vi beger oss till flygplatsen och tar flyget hem. Ankomst samma dag. Stanna gärna kvar i Shanghai ett par extra dagar.

Makalösa Kina

 AvresaHemkomstPlatser KvarPris 
 22 apr 20183 maj 2018+518 600:-VÄLJVALD RESA 
 31 maj 201811 juni 2018+518 600:-VÄLJVALD RESA 
 26 juli 20186 aug 2018+518 600:-VÄLJVALD RESA 
 19 aug 201830 aug 2018+518 600:-VÄLJVALD RESA 
 28 sep 20189 okt 2018+518 600:-VÄLJVALD RESA 
 15 okt 201826 okt 2018+518 600:-VÄLJVALD RESA 
 15 nov 201826 nov 2018+518 600:-VÄLJVALD RESA 
 16 dec 201827 dec 2018+518 600:-VÄLJVALD RESA 
VÄLJ ETT DATUM FÖR ATT GÅ VIDARE

Antal resenärer, kampanjod etc väljer du i nästa steg

Grattis - du har nu valt ett datum, nu är det bara bokningsbekräftelsen kvar
GÅ VIDARE

Ändra resedatum

Tillvalspaket

Beställ gärna vårt tillvalspaket så missar du inga upplevelser.

TILLVALSPAKET A – DAG 5: "UPPTÄCK PEKING TILL FOTS"

Vi starta dagen med att knyta på oss våra promenadskor och kliver ner i det mycket välfungerande underjordiska tunnelbanenätet som tar oss till Yonghegong templet – även kallat för Lamatemplet. Templet är ett av Pekings främsta tibetansk-buddhistiska tempel. Efter att vi blivit upplysta av Buddhismens lära tar vi en Cykelriksha genom hutongerna och gör ett besök hos en kinesisk familj. Efter lunchen besöker vi ett tehus där vi får lära oss konsten i att servera och dricka kinesiskt te. Peking är känt för bra och rolig shopping i några av marknaderna och vi passar på att titta in i ett av dessa; Xiushui Street eller Silk street som den kallas.  Här kan vi fynda kläder, skor och smycken till mycket bra priser – för den som kan konsten att pruta. Guiden för er därefter tillbaka till hotellet. De som vill kan stanna kvar och på egen hand ta sig tillbaka till hotellet. Lunch ingår.

Paketen genomförs vid minst 4 personers deltagande.

 

Pris per person: 750:-

TILLVALSPAKET B – DAG 11: "HALV DAGS MATLAGNINGSKURS"

Lär dig laga kinesisk mat på en halv dags matlagningskurs! Vi startar med ett besök på en matmarknad och får sedan lära oss att tillaga dumplings och vårrullar. Till lunch avnjuts de egentillagade rätterna.

Paketen genomförs vid minst 4 personers deltagande.

 

Pris per person: 790:-

ingår i priset

 • Flyg till Peking, hem från Shanghai i ekonomiklass
 • Svensktalande guide
 • Hotell av god standard, del i dubbelrum med frukost
 • Utfärder enligt program inklusive entréavgifter och transporter
 • 7 luncher och 7 middagar inklusive måltidsdryck
 • Alla inrikestransporter enligt program
 • Flygskatter och säkerhetsavgifter
 • Utförlig information inför resan

I TILLVALSPAKET A och B:

 • Program inklusive entréavgifter och transporter
 • Svensktalande guide
 • 1 lunch inklusive måltidsdryck

Övrig information

DETTA KAN BESTÄLLAS MOT TILLÄGG

 • Boende i enkelrum
 • Avbeställningsförsäkring med Europeiska ERV
 • Reseförsäkring med Europeiska ERV
 • Anslutningsflyg (kontakta oss för pris)
 • Förlängning av resan (kontakta oss för offert)

VISUM TILL KINA

 • Visum till Kina ingår ej i våra paket. 
  Sedan 1 december 2017 har rutinerna för att ansöka om visum för svenska medborgare förändrats. 

  Här kan ni läsa mer om hur och var ni ansöker om VISUM TILL KINA

utbud av hotell

Peking – Jianguo Hotel

5 Jianguomen Outer Street 
Beijing, China, 100020
Tel.: +86 (10) 6500 2233
Länk till hotellets hemsida

Shanghai – Kingtown Hotel Plaza

126 Xinzha Road, Huangpu 
Shanghai, 200003, China
Tel.: +86 (21) 61371111
Länk till hotellets hemsida 

 

Xian – Grand Dynasty Culture Hotel

172 Lianhu Road
Xian, 710002, China
Tel.: +86 (29) 87216868
Länk till hotellets hemsida

BOKA RESA