Shanghai De luxe

Shanghai De luxe

8 DAGAR SHANGHAI
På denna resa till Shanghai får du uppleva storslagna sevärdheter och minnesvärda möten, tillsammans med en svensktalande guide. Resan arrangeras av vårt systerföretag Lotus Travel.

Upplev Asiens häftigaste stad, Shanghai. Här byggs det nya skyskrapor i rasande fart, trendiga restauranger och butiker poppar upp varje dag. Det moderna, rika Kina i kombination med det koloniala europeiska arvet gör Shanghai till en av världens mest spännande storstäder. På den här resan får vi uppleva de mysiga franska kvarteren, laga dumplings tillsammans med en kock samt äta på några av stadens mest populära restauranger.

Resans Höjdpunkter

 • Matlagningskurs
 • Trendiga Tianzifang i Franska koncessionen
 • Akrobatikshow
 • Snabbtåget Maglev

Program

DAG DAG 1

Avresa från Sverige. Måltider och dryck serveras ombord.

DAG DAG 2 SHANGHAI

Vi landar i Shanghai och hälsas välkomna av vår svensktalande guide. Snabbtåget Maglev tar oss in till de centrala delarna av staden på bara dryga sju minuter. Stadens utveckling har gått enormt snabbt, samtidigt som inflyttningen från andra delar av Kina är mycket stor. Alla futuristiska byggnader i kombination med charmiga kvarter från Shanghais tidigare storhetstid i början av 1900-talet, utgör stadens unika charm. Vi börjar vår utforskning av Shanghai med en promenad i den folktäta och gamla stadsdelen China Town. Här besöker vi den vackra Yu-trädgården. Trädgården som från början var en privat trädgård anlades redan i slutet av 1500-talet. Efter att vi avnjutit vår första kinesiska lunch promenerar vi till vårt hotell där vi får tid att vila upp oss lite eller varför inte utforska omgivningen innan det är dags för kvällens gemensamma välkomstmiddag på restaurang Lost Heaven. Restaurangen är mycket populär tack vare sin goda mat från Yunnan-provinsen och sin trevliga interiör. Lunch och middag ingår.

DAG DAG 3

Shanghai är en relativt ung stad och det var inte förrän på 1600- och 1700-talet som staden började få betydelse som handelsplats. Vi får en bild över hur staden är uppbyggd på Shanghai Urban Planning Exhibition Center. Efter att ha sett staden i miniformat, får vi nu se den i maxiformat när vi högt uppe i Shanghai World Financial Center blickar ner över Kinas största stad. Vi besöker The Bund, den kända paradgatan längs med floden Huangpu som kantas av vackra koloniala byggnader. Anledningen till att Shanghai fick ökad betydelse som handelsplats var bland annat att sidenproduktionen växte. Därför besöker vi en sidenaffär där vi får se hur sidenframställning går till. Lunch och middag ingår.

DAG DAG 4

Dumplings är en kulinarisk specialitet i norra Kina och idag får vi lära oss att tillaga dessa smaskiga degknyten, tillsammans med en kock. Vi besöker först en matmarknad där vi får lära oss mer om ingredienserna som behövs. Naturligtvis får vi sedan avnjuta vår egentillagade lunch. Mätta och belåtna tar vi oss till en marknad där vi har möjlighet att shoppa allt mellan himmel och jord. Du får stanna precis hur länge du vill, och ta en taxi tillbaka till hotellet eller för vidare äventyr i staden. Vill du sy upp kläder så passar det bra att åka till tygmarknaden idag, för att kläderna ska hinna bli klara i tid. Lunch ingår, middag på egen hand.

DAG DAG 5

När Shanghai öppnades för utländsk handel på 1800-talet kom stora delar av staden att kontrolleras av fransmän, britter och amerikaner. De områdena kallades koncessioner. I dag utforskar vi det charmiga området franska koncessionen. Här finns trädkantade gator med villor i kolonial stil blandat med kinesiska byggnader. I myllrande gränder har trendiga områden med lokala designbutiker och mysiga restauranger växt upp. Ett av dem är supermysiga Tianzifang. Här finns mängder med pubar, butiker och restauranger. Vi besöker även konstområdet M50, ett måste för alla som gillar modern konst. Eftermiddagen är programfri. Shanghai är också berömt för sina imponerande akrobatikföreställningar, och i kväll ser vi stadens bästa akrobatikgrupp uppträda. Lunch och middag ingår.

DAG DAG 6

Programfri dag. Lunch och middag på egen hand. Vi rekommenderar att du går upp tidigt på morgonen och beger dig till The Bund eller någon av stadens parker för att se när Shanghaiborna utför sin morgongymnastik som består av till exempel tai chi eller dans. Något annat som är väl värt ett besök är Shanghai Museum, som är ett av Kinas allra bästa konsthistoriska museum, och håller världsklass. Vill man avsluta kvällen med en drink ackompanjerad av fantastisk utsikt finns det många häftiga takbarer att välja mellan, exempelvis Cloud 9 i Grand Hyatt Shanghai eller Flair på Ritz Carlton Pudong. En mindre exklusiv bar, men med the Bunds bästa läge är Captain´s bar. Här har du bästa utsikten över Pudongs alla glittrande och neonsprakande skyskrapor.

DAG DAG 7

Programfri dag. Passa på att shoppa det sista innan ni lämnar Kina. På kvällen äter vi en gemensam avskedsmiddag på den populära restaurangen South Beauty 881 Club. Lunch på egen hand, middag ingår.

DAG DAG 8

Det är dags att säga farväl till Kina. Vi tar flyget tillbaka och ankommer Sverige samma dag.

Shanghai De luxe

 AvresaHemkomstPlatser KvarPris 
 16 nov 201823 nov 2018+514 900:-VÄLJVALD RESA 

Flyg med Finnair!

VÄLJ ETT DATUM FÖR ATT GÅ VIDARE

Antal resenärer, kampanjod etc väljer du i nästa steg

Grattis - du har nu valt ett datum, nu är det bara bokningsbekräftelsen kvar
GÅ VIDARE

Ändra resedatum

ingår i priset

 • Flyg i ekonomiklass till Shanghai tur och retur (med Air China åker man via Peking).
 • Sex nätter med del i dubbelrum på hotell av god standard. (Enkelrumstillägg tillkommer för dig som reser ensam).
 • Svensktalande guide.
 • Fullständigt program inklusive samtliga entréavgifter.
 • Frukost alla dagar och åtta måltider inklusive måltidsdryck (förutom middag dag 2 och 7 där dryck är exkluderat).
 • Alla transporter och bagagehantering i Kina.
 • Dricks till chaufförer och guider.
 • Flygskatter och säkerhetsavgifter.
 • Informationsskrift.
 • Karta.

Övrig information

Denna resa arrangeras av vårt systerföretag Lotus Travel!

FLYGBOLAG

I regel ingår i våra paket nonstop flyg med Air China mellan Stockholm och Peking. 
Vissa avgångar sker även med Finnair via Helsingfors. Detta anges under varje avgång.

ANSLUTNINGSFLYG

Kostnaden för anslutningar till Stockholm från Göteborg och Köpenhamn är inkluderade i grundpriset och skall meddelas vid bokningstillfället.

Kontakta oss om ni önskar boka anslutning från andra destinationer i Sverige. 

LÄS MER ON FLYGET HÄR>>

VISUM TILL KINA

 • Visum till Kina ingår ej i våra paket. 
  Sedan 1 december 2017 har rutinerna för att ansöka om visum för svenska medborgare förändrats. 

  Här kan ni läsa mer om hur och var ni ansöker om VISUM TILL KINA

BOKA RESA