Vackra Kina

13 DAGAR PEKING / TUNXI / XIDI / HANGZHOU / SUZHOU / SHANGHAI
Följ med på en resa genom Kinas rika kultur och traditioner. Du får uppleva huvudstadens största sevärdheter, se tempel och trädgårdar, vandra i Gula bergen och se det riktiga livet på landsbygden.

Du får också lära dig mer om Feng shui, kinesisk kalligrafi och prova på taichi.

Resans Höjdpunkter

 • Den ödmjuke ämbetsmannens trädgård
 • Prova på Taichi

Program

DAG 1

Avresa från Sverige. Måltider och dryck serveras ombord på flyget.

DAG 2 PEKING

Vi landar i Kinas huvudstad Peking och möts av vår svensktalande guide. Vi får möjlighet att vila ut efter flygresan och på kvällen träffas vi igen för en välkomstmiddag. Lunch på egen hand, middag ingår.

DAG 3

Vi börjar dagen med att besöka Himmelska fridens torg – Kinas politiska centrum. Vi fortsätter in i den Förbjudna staden, där kejsarna levde i otrolig prakt. Här ser vi de stora salarna och de privata palatsen med alla sina rum och gömställen. Vi beger oss till några av stadens äldsta shoppingområden, Dashilan och Liulichang. Här ser vi småbutiker i traditionell kinesisk byggnadsstil där man bland annat säljer keramik, böcker, te, målarpenslar och mycket annat. Till middag serveras den delikata Pekingankan. Lunch och middag ingår.

DAG 4

Idag besöker vi Kinesiska muren, vid Mutianyu – en sektion som är högt belägen och mycket vacker. Vi åker linbana upp för att sedan på egen hand vandra ett stycke och njuta av utsikten. Till lunch får vi provsmaka den lokala maträtten Hongzun-fisk. Resten av dagen är programfri. Om du gillar att shoppa rekommenderar vi ett besök på någon av stadens marknader. Lunch ingår, middag på egen hand.

DAG 5 TUNXI

På morgonen tar vi snabbtåget söderut till staden Tunxi som ligger i närheten av Gula bergen. Vi tar en promenad i de uråldriga gränderna och besöker en fabrik som producerar bläck till kinesisk kalligrafi. Här lär vi oss mer om tekniken för framställandet och konsten att skriva vackert. Kvällen är programfri för egna upptäckter.  Lunch och middag på egen hand.

DAG 6

Idag gör vi en heldagstur till berget Qiyun som är ett av Taoismens fyra heliga berg. Här får vi lära oss mer om berömda kinesiska filosofier som Taoism och Feng shui samt prova på träningsformen taichi. Lunch och middag ingår.

DAG 7 XIDI

Vi fortsätter vår resa mot den lilla byn Xidi där vi kommer att bo en natt. Xidi är tillsammans med grannbyn Hongcun uppsatt på Unescos världsarvslista tack vare sin välbevarade traditionella arkitektur. På vägen dit besöker vi en teplantage där vi ser hur te odlas och plockas. Idag får vi också lära oss att tillaga läckra Hui Style Dim Sum, en typ av dumplings. Lunch och middag ingår.

DAG 8 TUNXI

Idag åker vi tillbaka norrut till de berömda Gula bergen som också är ett världsarv. Bergen är kända för sin natur och vackra vyer och har ofta gestaltats i kinesisk konst och litteratur. Vi åker linbana upp och ser bland annat Shixin Peak och Lion Peak. Vi åker tillbaka till närliggande Tunxi och checkar in på vårt hotell. Lunch och middag ingår.

DAG 9 HANGZHOU

Dagen inleds med ett besök i Kinas kanske vackraste by, Lingshan. Här får ni tid att strosa runt på egen hand. Efter lunch fortsätter vi till staden Hangzhou som är känd för sitt vackra läge vid Västra sjön. Vi tar en båttur på sjön och på kvällen ser vi, om vädret tillåter, en imponerande utomhusföreställning. Lunch och middag ingår.

DAG 10 SUZHOU

Vi tar en längre morgonpromenad till Tianzhus tempel varifrån vi får en vacker vy. Snabbtåget tar oss till vattenstaden Suzhou berömd för sin sidentillverkning och sina vackra trädgårdar. Här besöker vi Den ödmjuke ämbetsmannens  trädgård, en av de mest berömda, samt tar en promenad i gamla stan. Lunch ingår, middag på egen hand.

DAG 11

Idag besöker vi Suzhou museum som ritades av arkitekten I.M. Pei. Vi åker till  Dongshan och gör en båttur på sjön Taihu. Vi passar även på att se Zijintemplet och DiaoHua Brick Carving Garden. Lunch och middag ingår.

DAG 12 SHANGHAI

Efter frukost åker vi till Kinas största stad, Shanghai. Här besöker vi Gamla stan, shoppinggatan Nanjing Road och The Bund, Shanghais berömda promenadstråk. På kvällen samlas vi för en gemensam avskedsmiddag. Lunch på egen hand, middag ingår.

DAG 13

Vi beger oss till flygplatsen och tar flyget hem. Ankomst samma dag. Stanna gärna kvar i Shanghai ett par extra dagar.

Vackra Kina

 AvresaHemkomstPlatser KvarPris 
 24 apr 20186 maj 2018+523 200:-VÄLJVALD RESA 
 14 sep 201826 sep 2018+523 200:-VÄLJVALD RESA 
VÄLJ ETT DATUM FÖR ATT GÅ VIDARE

Antal resenärer, kampanjod etc väljer du i nästa steg

Grattis - du har nu valt ett datum, nu är det bara bokningsbekräftelsen kvar
GÅ VIDARE

Ändra resedatum

ingår i priset

 • Flyg till Peking, hem från Shanghai i ekonomiklass
 • Svensktalande guide
 • Hotell av god standard, del i dubbelrum med frukost
 • Utfärder enligt program inklusive entréavgifter och transporter
 • 8 luncher och 8 middagar inklusive måltidsdryck
 • Alla inrikestransporter enligt program
 • Flygskatter och säkerhetsavgifter
 • Utförlig information inför resan

Övrig information

DETTA KAN BESTÄLLAS MOT TILLÄGG

 • Boende i enkelrum
 • Avbeställningsförsäkring med Europeiska ERV
 • Reseförsäkring med Europeiska ERV
 • Anslutningsflyg (kontakta oss för pris)
 • Förlängning av resan (kontakta oss för offert)

VISUM TILL KINA

 • Visum till Kina ingår ej i våra paket. 
  Sedan 1 december 2017 har rutinerna för att ansöka om visum för svenska medborgare förändrats. 

  Här kan ni läsa mer om hur och var ni ansöker om VISUM TILL KINA

utbud av hotell

Peking – Howard Johnson Paragon Hotel

18 A Jianguomen Nei Avenue
Beijing , China,100005
Tel.: +86 (10) 6526-6688
Länk till hotellets hemsida

BOKA RESA