Vackra Kina

13 DAGAR PEKING / TUNXI / XIDI / HANGZHOU / SUZHOU / SHANGHAI
Följ med på en resa genom Kinas rika kultur och traditioner. Upplev Pekings största sevärdheter, se tempel och trädgårdar, vandra i Gula bergen och åk båt på Västra sjön vid Hangzhou. Du får även se det riktiga livet på landsbygden, lära dig om Feng shui, kinesisk kalligrafi och prova på tai chi.

Slut ögonen en stund och tänk dig en kinesisk landskapsmålning. Vad ser du? Molnklädda berg med vindpinade tallar och vattenfall? Risfält, bambuskog och vitkalkade byar? Välkommen att stiga in i din egen kinesiska landskapsmålning!

På denna populära resa får du uppleva både Peking och Shanghai och alla de sevärdheter som hör därtill. Resans fokus ligger dock långt från stressiga storstäder och avgaser. Det som särskiljer denna resa är ett fokus på Kinas traditionella kultur och filosofi. Du får en introduktion i kinesisk geomantik (Feng shui), du för pröva på tai chi och kalligrafi, allt i en underskön miljö på den sydkinesiska landsbygden. Få en djupgående förståelse av Kina och kinesernas sätt att tänka, känn hur bitarna faller på plats när du reser runt bland de platser som skapat kulturen.

Denna resa är endast ett inspirationsförslag, och kan justeras helt enligt dina önskemål. För exakt pris, vänligen fyll i vår bokningsförfrågan nedan så återkommer vi med ett anpassat förslag för just din resa.

Resans Höjdpunkter

 • Den ödmjuke ämbetsmannens trädgård
 • Prova på Taichi

Program

DAG 1

Avresa från Sverige. Måltider och dryck serveras ombord på flyget.

DAG 2 PEKING

Vi landar i Kinas huvudstad Peking och möts av vår svensktalande guide. Vi får möjlighet att vila ut efter flygresan och på kvällen träffas vi igen för en välkomstmiddag. Lunch på egen hand, middag ingår.

DAG 3

Vi börjar dagen med att besöka Himmelska fridens torg – Kinas politiska centrum. Vi fortsätter in i Förbjudna staden, där kejsarna levde i otrolig prakt. Här ser vi de stora salarna och de privata palatsen med alla sina rum och gömställen. Vi beger oss till några av stadens äldsta shoppingområden, Dashilan och Liulichang. Här ser vi småbutiker i traditionell kinesisk byggnadsstil där man bland annat säljer keramik, böcker, te, målarpenslar och mycket annat. Till middag serveras den delikata Pekingankan. Lunch och middag ingår.

DAG 4

Idag besöker vi Kinesiska muren, vid Mutianyu – en sektion som är högt belägen och mycket vacker. Vi åker linbana upp för att sedan på egen hand vandra ett stycke och njuta av utsikten. Till lunch får vi provsmaka den lokala maträtten Hongzun-fisk. Resten av dagen är programfri. Om du gillar att shoppa rekommenderar vi ett besök på någon av stadens marknader. Lunch ingår, middag på egen hand.

DAG 5 TUNXI

På morgonen tar vi snabbtåget söderut och anländer på eftermiddagen till staden Tunxi som ligger i närheten av Gula bergen. Vi tar en promenad i de uråldriga gränderna och besöker en Kalligrafiverkstad. Här lär vi oss mer om hantverket att tillverka kalligrafipenslar och grunderna i att skriva vacker kalligrafi. Kvällen är programfri för egna upptäckter.  Lunch och middag på egen hand.

DAG 6

Idag gör vi en heldagstur till berget Qiyun som är ett av Taoismens fyra heliga berg. Här får vi lära oss mer om berömda kinesiska filosofier som Taoism och Yin & Yang. Vi strosar runt en stund i Tunxis gamla gränder innan vi får lära oss att tillaga läckra Hui Style Dim Sum, en typ av dumplings. Lunch och middag ingår.

DAG 7 XIDI

Vi fortsätter vår resa mot den lilla byn Xidi där vi kommer att bo en natt. Xidi är tillsammans med grannbyn Hongcun uppsatt på Unescos världsarvslista tack vare sin välbevarade traditionella arkitektur från Ming och Qing dynastin. Vi fortsätter till den gamla byn Lucun och beundrar de vackra träsniderierna innan vi beger oss till Mukeng där vi tar en vandring i bambuskogen – inspelningsplats för filmen ”Crouching Tiger and Hidden Dragon”. Lunch och middag ingår.

DAG 8 TUNXI

Idag åker vi tillbaka norrut till de berömda Gula bergen som också är ett världsarv. Bergen är kända för sin natur och vackra vyer och har ofta gestaltats i kinesisk konst och litteratur. Vi åker linbana upp och ser bland annat Shixin Peak och Lion Peak. Vi åker tillbaka till närliggande Tunxi och checkar in på vårt hotell. Lunch och middag ingår.

DAG 9 HANGZHOU

Efter frukosten beger vi oss till en teplantage där vi plockar teblad med lokalbefolkningen och njuter av en teceremoni. Efter lunch fortsätter vi till staden Hangzhou som är känd för sitt vackra läge vid Västra sjön. Vi tar en båttur på sjön och på kvällen ser vi, om vädret tillåter, en imponerande utomhusföreställning. Lunch och middag ingår.

DAG 10 SUZHOU

Vi tar en längre morgonpromenad till Tianzhus tempel varifrån vi får en vacker vy. Snabbtåget tar oss till vattenstaden Suzhou berömd för sin sidentillverkning och sina vackra trädgårdar. Här besöker vi Den ödmjuke ämbetsmannens  trädgård, en av de mest berömda, samt tar en promenad i gamla stan. Lunch ingår, middag på egen hand.

DAG 11

Idag besöker vi Suzhou museum som ritades av arkitekten I.M. Pei. Vi åker ut till Dongshan och ser Zijintemplet och DiaoHua Brick Carving Garden. Lunch och middag ingår.

DAG 12 SHANGHAI

Efter frukost åker vi till Kinas största stad, Shanghai. Här besöker vi Gamla stan, shoppinggatan Nanjing Road och The Bund, Shanghais berömda promenadstråk. På kvällen samlas vi för en gemensam avskedsmiddag. Lunch på egen hand, middag ingår.

DAG 13

Vi beger oss till flygplatsen och tar flyget hem. Ankomst samma dag. Stanna gärna kvar i Shanghai ett par extra dagar.

Intresseanmälan

  Reseinformation

  ingår i priset

  • Klimatkompenserat flyg till Peking, hem från Shanghai i ekonomiklass
  • Svensktalande guide
  • Hotell av god standard, del i dubbelrum med frukost
  • Utfärder enligt program inklusive entréavgifter och transporter
  • 8 luncher och 8 middagar inklusive måltidsdryck
  • Alla inrikestransporter enligt program
  • Flygskatter och säkerhetsavgifter
  • Utförlig information inför resan

  Övrig information

  DETTA KAN BESTÄLLAS MOT TILLÄGG

  • Boende i enkelrum
  • Avbeställningsskydd
  • Reseförsäkring med Europeiska ERV
  • Anslutningsflyg (kontakta oss för pris)
  • Förlängning av resan (kontakta oss för offert)

  VISUM TILL KINA

  • Visum till Kina ingår ej i våra paket. 

   Här kan ni läsa mer om hur och var ni ansöker om VISUM TILL KINA

  utbud av hotell

  Peking – Howard Johnson Paragon HotelPeking – Howard Johnson Paragon Hotel
  Peking – Howard Johnson Paragon HotelPeking – Howard Johnson Paragon Hotel

  Peking – Howard Johnson Paragon Hotel

  18 A Jianguomen Nei Avenue
  Beijing , China,100005
  Tel.: +86 (10) 6526-6688
  Länk till hotellets hemsida