Flyginformation

I regel startar alla våra gruppresor med direktflyg från Stockholm till Peking med Air China. Därutöver har vi även samarbete med SAS och Finnair vad gäller flyg från hela Skandinavien.

I regel startar alla våra gruppresor med direktflyg från Stockholm till Peking med Air China.
Air Chinas flyg avgår på kvällen och gör det möjligt för smidiga anslutningar från andra avreseorter.
Från 1 januari 2018 ingår anslutningsflyget till Stockholm med SAS från Göteborg och Köpenhamn i grundpriset.
Ni måste dock ange detta vid bokningstillfället och samtidigt ange vilken anslutningsort ni önskar resa från.
Efter att förfrågan har gjorts återkommer vi med tider när vi erhållit bekräftelsen från SAS.

Självklart går det bra att boka anslutningsflyg med oss från övriga destinationer i Sverige som SAS trafikerar – Då mot en tillkommande avgift. Se nedan.

Förutom SAS har vi även samarbete med flera andra flygboklag som ex. Finnair vad gäller flyg från hela Skandinavien.

Varför boka anslutningsflyget med oss?

Bokar du anslutningen med oss erhåller du:

 • Genomgående biljett vilket betyder att när du checkar in i din stad, behöver du inte checka in igen i Stockholm
 • Bagaget lastas automatiskt över till Air Chinas flygplan. Detta gäller även på återresan.
 • Flygbolagen hjälp om du på grund av försening missar anslutande flyg.

Kontakta oss på telefon 08-10 88 24 eller info@svenskkinesiska.se för information.

Priser för anslutningsflyg till Stockholm bokad av Svensk-Kinesiska Resebyrån:

 • Med SAS från Göteborg, Köpenhamn & Oslo till Stockholm : 0:- / person tur och retur inkl. skatter.
 • Med SAS från andra orter i Sverige till Stockholm: 1 900:- / person tur och retur inkl. skatter

Observera att alla tider som anges är preliminära och kan komma att ändras.

OBS!

Kontrollera alltid med oss innan du bokar egna anslutande förbindelser med flyg, buss eller tåg. I händelse av ändrade flygtider eller inställd resa ersätter Svensk-Kinesiska Resebyrån inte era egna bokade anslutningsbiljetter, så vi rekommenderar dig därför att boka omboknings- och återbetalningsbara biljetter.

AIR CHINA

Air China flyger reguljärt direkt från Stockholm till Peking – flygtiden är endast ca 8 timmar. De flyger med rymliga Airbus A330 med ett benutrymme på 81 cm. Flyget avgår på kvällen, vilket möjliggör smidiga anslutningar från övriga landet till Stockholm. Under flygresan serveras middag, frukost och förfriskningar. Specialkost som vegetarisk mat erbjuds om den förbeställs vid bokning av resan (senast 72 timmar före avresa). Alla Air China-flygningar är rökfria. Ombord erbjuds musik- och filmsystem vid varje stol. Alla priser med Air China gäller (2018) från Stockholm, Göteborg och Köpenhamn men vi kan erbjuda mycket prisvärda anslutningar från de flesta orter i Skandinavien som trafikeras av SAS. Se mer information nedan om anslutningar.

FINNAIR

Finnair flyger reguljärt direkt från Helsingfors till bl.a. Peking, Shanghai, Chongqing, Hongkong. Flyget avgår sent på eftermiddagen eller sen kväll, vilket ger dig möjlighet till bekvämt anslutningsflyg från Stockholm, Göteborg och Köpenhamn. Alla priser med Finnair gäller inklusive anslutningsflyg till Helsingfors från Stockholm, Göteborg eller Köpenhamn. Vi kan även erbjuda prisvärda anslutningar från Oslo. Under flygresan serveras middag, frukost och förfriskningar. Specialkost som vegetarisk mat erbjuds om den förbeställs vid bokning av resan (senast 72 timmar före avresa). Finnair flyger med miljövänliga Airbus A330 och A340 med generöst benutrymme på 81 cm. Alla Finnairs flygningar är rökfria. Ombord erbjuds musik och filmsystem vid varje stol.

SAS

SAS flyger reguljärt direkt från Köpenhamn till bl.a. Peking och Shanghai och från Stockholm direkt till Hongkong. Flyget avgår på kvällen vilket ger möjlighet till bekväma anslutningar från Stockholm och Göteborg. Alla priser med SAS gäller inklusive anslutningsflyg till Köpenhamn från Stockholm eller Göteborg. Vi kan även erbjuda prisvärda anslutningar från övriga orter i Skandinavien som trafikeras av SAS, kontakta oss för prisinformation. Under flygresan serveras middag och frukost, dryck ingår ej. Specialkost som vegetarisk mat erbjuds om den förbeställs vid bokning av resan (senast 72 timmar före avresa). Alla SAS-flygningar är rökfria. SAS flyger med miljövänliga Airbus A340 med ett generöst benutrymme på 81 cm. Ombord erbjuds musik och filmsystem vid varje stol.

Vi reserverar oss för ändringar i informationen ovan.
För uppdaterad information se flygbolagets hemsida:

 AIR CHINA / FINNAIR / SAS

Vi rekommenderar att du anländer till flygplatsen minst två timmar innan avgång vid långflygningar. Om du har bokat eget anslutningsflyg rekommenderar vi att du har minst tre timmar mellan flygen. Detta på grund av vissa försäkringsbolags villkor för ersättningar vid t.ex. förseningar. I händelse av ändrade flygtider eller inställd resa ersätter Svensk-Kinesiska Resebyrån inte era egna bokade anslutningsbiljetter, så vi rekommenderar dig därför att boka omboknings- och återbetalningsbara biljetter.

Packa gärna lätt, det finns ofta mycket fint att handla på våra resmål. Se till att resväskan är låst, och spänn gärna en rem runt. Sätt på en adresslapp och ha också gärna en adresslapp inuti väskan, så att den kan identifieras även om den yttre adresslappen skulle råka slitas av. Bagaget behandlas inte särskilt varsamt under flygresor, och skulle din väska bli skadad ska du rapportera detta och få en skaderapport från flygbolaget innan du lämnar flygplatsen. Fotografera gärna resväskan med din mobil, skulle väskan försvinna är det då mycket enklare att beskriva hur den ser ut. Bagagereglerna skiljer sig åt mellan flygbolagen, så läs mer under respektive flygbolag nedan.

Följande tillåten bagagevikt gäller för:

Air China

 • Max 1 Incheckat bagage á 23 kg 
 • Max 5 kg i handbagage med max mått 55 x 40 x 20 cm.

Finnair

 • Max 1 Incheckat bagage á 23 kg 
 • Max 8 kg i handbagage med max mått 56 x 45 x 25 cm.

SAS

 • Max 1 Incheckat bagage á 23 kg 
 • Max 8 kg i handbagage med max mått 55 x 40 x 23 cm.

Om du är allergisk mot något eller önskar specialkost ombord ska detta meddelas oss i samband med bokning, dock senast 72 timmar före avresa. Det går oftast inte att endast lämna önskemål om mat (t.ex. ej kött), utan specialmenyer som t.ex. vegetarisk meny, måste beställas. På flygbolagens hemsida finns information om vilka specialmenyer som serveras. Observera att det går att välja endast en specialmeny per

GRUPPRESOR MED AIR CHINA

Vi kan i dagsläget inte förboka sittplatser för grupper som flyger med Air China. Ni som har speciella önskemål måste kontakta incheckningsdisken eller personal på flygplatsen innan avresa så hjälper de er med detta – Tänk på att vara ute i god tid.

GRUPPRESOR MED ANDRA FLYGBOLAG

Där flygbolagen tillåter förbokning av sittplatser gör vi detta i förväg. Har du några speciella önskemål meddela oss gärna i god tid. Nödutgångsplatser är ofta ”låsta” för förbokningar, så dessa kan vi normalt inte boka

Alla flygningar, även inrikesflygen, är rökfria.

Numera är det inte tillåtet att ta med sig mer vätska, geléer och krämer än 100 ml (1 dl) per behållare i handbagaget. Allt måste rymmas i en genomskinlig återförslutningsbar plastpåse som rymmer max 1 liter och man får ha max 1 plastpåse per person. Tänk på att behållare som rymmer mer än 100 ml inte är tillåtna även om de bara är halvfulla. Exempel på vätskor är tandkräm, hårgelé, drycker, parfym och raklödder. Det finns inga restriktioner gällande barnmat eller mediciner men du måste ibland visa upp recept eller läkarintyg för den medicin du vill ta med ombord. Du ska visa upp din plastpåse och eventuella mediciner i säkerhetskontrollen.

https://www.transportstyrelsen.se finns utförlig information.

Det är tyvärr inte alltid tillåtet att föra in taxfreevaror som är inköpta på flygplatsen utomlands till Sverige. Har du otur kan du bli av med varorna vid t.ex. en mellanlandning i Helsingfors eller Köpenhamn. Säkrast är att förvara de drycker du köpt i landet i det incheckade bagage och handla taxfree då du mellanlandar. Det är olika regler gällande taxfreeinköp beroende på om flygresan går direkt från Asien till Sverige eller med mellanlandning i ett annat EU-land.

https://www.transportstyrelsen.se finns utförlig information.

Tidsskillnaden mellan Skandinavien och Kina är +7 timmar. Det vill säga, Kina ligger sju timmar “före” oss. Under den period vi har “sommartid” är tidsskillnaden +6 timmar. Kina och Hongkong ändrar inte sin tid under sommaren. Trots att det är nära 500 mil från öster till väster finns inga tidsskillnader inom Kina. Peking-tiden gäller. Hur man upplever tidsomställningen är individuellt men vi rekommenderar att man försöker sova så mycket som möjligt på flyget. Håller man sig sedan vaken och igång första dagen på resmålet och sover gott på natten brukar andra dagen fungera utmärkt.

På våra resor från 1 januari 2019 inkluderar vi klimatkompensation för flygresan, till och från resmålet. Hela koldioxidutsläppet som flygresan genererar, klimatkompenseras för. Detta görs genom stöd till ett projekt som utvecklats av South Pole, världens största utvecklare av klimatprojekt. Läs mer om projektet nedan.

Läs mer här >>