Kina Runt

15 DAGAR PEKING / XIAN /GUILIN / YANGSHUO / SHANGHAI / TUNXI
Följ med på en resa till Kinas största sevärdheter! Upplev Peking med Kinesiska muren och Förbjudna staden, fascineras av Terrakottaarmén i Xian och slappna av under en rofylld kryssning på Lifloden. Lär dig mer om taoism och tai chi när vi besöker det heliga berget Qiyunshan.

Nu har en av våra mest populära resor blivit ännu bättre! Resan passar dig som vill se så mycket som möjligt av Mittens rike under en och samma resa. Du får se norra Kina i och runt Peking, västra Kina i Xian, södra Kinas teodlingar och berg i Guilin, och sist men inte minst uppleva Shanghais storstadspuls, sagolika naturupplevelser och oförglömliga världsarv. Nu har denna fina resa också fått ett unikt fokus på kinesisk kultur och religion. Vi besöker taoismens heliga berg Qiyunshan där du möts av en taoistisk präst som delar med sig av sin livsvisdom. Nedanför berget möts du av gammal kulturbygd med världsarvsklassade byar i vacker miljö. Kina runt är utan tvivel den av våra resor som bjuder på mest variation och besöker flest platser. Många väljer denna resa i tron att detta blir deras enda resa till Kina, men kommer istället hem med mängder av inspiration till nya resor!

Resans Höjdpunkter

Program

DAG 1

Avresa från Sverige. Måltider och dryck serveras ombord på flyget.

DAG 2 PEKING

På morgonen landar vi i Peking och möts av vår svensktalande guide. Vi stannar till vid det kejserliga Sommarpalatset. Vi ser Kunmingsjön och promenerar längs Långa gången som leder fram till Marmorbåten. Efter lunch besöker vi en pärlfabrik och på vägen till hotellet passerar vi Pekings nationalarena, även kallad fågelboet. Efter en stunds vila på vårt centralt belägna hotell, träffas vi igen till vår välkomstmiddag. Lunch och middag ingår.

DAG 3

Vi börjar dagen med att besöka Himmelska fridens torg – Kinas politiska centrum. Vi fortsätter in i Förbjudna staden, där kejsarna levde i otrolig prakt. Vi ser de stora salarna och de privata palatsen med alla sina rum och gömställen. Efter lunch beger vi oss söderut till Himmelens tempel som med sitt blåglaserade tak blivit en symbol för Peking och är en av Kinas mest kända byggnader. Peking är berömt för sin shopping och på en av de mest kända marknaderna, Hongqiao pärlmarknad, hittar vi elektronik, kläder, skor och pärlor till mycket låga priser. Om man bemästrar konsten att pruta! På kvällen kan guiden hjälpa till att ordna biljetter till en Pekingoperaföreställning för dig som önskar. Lunch ingår, middag på egen hand.

DAG 4

Idag besöker vi Kinesiska muren, vid Mutianyu, en sektion som är högt belägen och mycket vacker. Vi åker linbana upp för att sedan på egen hand vandra ett stycke och njuta av utsikten. Efter lunch återvänder vi till Peking för att pröva på kinesisk fotmassage, perfekt efter vandringen på muren. Efter en kort vila på hotellet äter vi middag. Lunch och middag ingår.

DAG 5

Dagen är helt programfri för egna strövtåg.

TILLVAL A – HUTONGVARDAG: Dagen startar tidigt med ett besök till en park för att uppleva Pekingbornas speciella morgongymnastik. Vi fortsätter därefter till Yonghegongtemplet, även kallat Lamatemplet, ett av Pekings främsta tibetansk-buddhistiska tempel. Vi tar en cykelrikshatur genom stadens gamla bebyggelse, hutongerna och gör ett hembesök hos en kinesisk familj. Till lunch passar vi på att prova på lokala Zhajiang nudlar. Lunch ingår. Middag på egen hand.

DAG 6 XIAN

Vi flyger till kejsarstaden Xian som en gång i tiden var Kinas huvudstad. Vi börjar med att se Stadsmuren, en mycket välbevarad, nästan 14 kilometer lång mur som bildar en rektangel kring den gamla stadsdelen. Efter lunch besöker vi Stora moskén, som är en blandning av muslimsk och kinesisk arkitektur. Därefter tar vi en promenad i stadens muslimska kvarter och charmas av väldoftande grillspett och exotiska kryddor. På kvällen äter vi dumplings och ser en färgsprakande sång- och dansföreställning med inspiration från Tangdynastin. Lunch och middag ingår.

DAG 7 GUILIN

Dagens höjdpunkt är den underjordiska Terrakottaarmén från 210-talet f.Kr. Den byggdes för att skydda kejsaren Qin Shi Huang Dis grav och idag får vi möta några av de ca 8 000 lersoldaterna, alla med individuella ansiktsdrag. På vår väg mot flygplatsen besöker vi en mattfabrik och lär oss mer om lokala hantverkstraditioner. Ett flyg tar oss till Guilin i södra Kina. Här är det vacker natur, höga sockertoppsberg och risfält som dominerar landskapet. Lunch ingår, middag på egen hand.

DAG 8 YANGSHUO

Idag är det dags för en storslagen naturupplevelse. Under ett par timmars båttur på Lifloden kryssar vi fram till den lilla staden Yangshuo. Lunch äts ombord på båten och under tiden kan vi njuta av den vackra naturen och sockertoppsbergen. Vi checkar in på vårt hotell och resten av eftermiddagen är programfri. På kvällen kan den som vill uppleva en underbar föreställning vid Lifloden som tillval. Lunch ingår, middag på egen hand

DAG 9 SHANGHAI

På vägen tillbaka till Guilin besöker vi en teodling och får se hur teet odlas och förädlas. Vi passar även på att besöka den vackra Rörflöjtsgrottan. Ett flyg tar oss nordöst till Kinas finansiella centrum Shanghai. Lunch och middag ingår.

DAG 10

Efter frukosten åker vi till Shanghai Urban Planning Exhibition, där vi får se hur staden på rekordtid förvandlats från en liten stad till den ultramoderna metropol vi ser idag. Vi åker upp till 119:e våningen och njuter av utsikten från det nybyggda Shanghai Tower som med sina 623 meter tillhör en av världens högsta byggnader. Vi tar oss sedan till gamla stan och besöker Yu Garden – en klassisk trädgård från Mingdynastin – och därifrån vidare till Franska koncessionen och gränderna i mysiga Tianzifang. Här hittar vi mängder av färggranna butiker, barer och caféer. Innan kvällens middag tar vi en promenad längs The Bund, stadens berömda promenadstråk vid Huangpufloden. Lunch och middag ingår.

DAG 11

Dagen är helt programfri för egna strövtåg.

TILLVAL B – DAGSTUR TILL VATTENSTADEN SUZHOU: Idag får vi uppleva den charmiga vattenstaden Suzhou. Vi strosar runt längs mysiga gränder, gör en båttur på kanalen och besöker Nätmästarens trädgård – en av de klassiska trädgårdarna i Suzhou – och fortsätter sedan med ett besök i ett sidenbroderiinstitut och sidenväveri. Turen avslutas vid ert hotel i Shanghai. Lunch ingår, Middag på egen hand.

DAG 12 TUNXI

Idag lämnar vi storstadens larm bakom oss och tar tåget till Tunxi i den vackra Anhuiprovinsen. Här möts vi av ett landskap så vackert att det kunde varit hämtat direkt ur en kinesisk lanskapsmålning. Dimhöljda berg, böljande risfält och gamla byar passerar revy utanför tågfönstret. I Anhui lever många gamla traditioner kvar och efter lunch introduceras vi till kalligrafikonsten. Vi börjar från grunden och får lära oss hur man tillverkar en skrivpensel och hur man framställer bläcket. En kalligrafimästare visar oss sedan sina färdigheter och den som vill får pröva på. Efteråt får ni lite fri tid att ströva runt i den äldsta delen av Tunxi. Teet härifrån anses vara ett av landets bästa och i gamla stan finns flera fina tebodar. Efter lite välförtjänt vila samlas vi för en gemensam middag där vi förutom god mat också bjuds på lokal Huangmei-opera. Lunch och middag ingår.

DAG 13 Qiyun Berget - en av taoismens heligaste platser

Idag ska vi få lära oss mer om Kinas enda helt inhemska religion, taoismen. Vi tar bussen till en av taoismens heligaste platser, berget Qiyun. Taoismens grundtanke är att man ska bli ett med tao, den naturkraft som förenar allt levande i naturen. Genom årtusenden har tai chi används som en metod för detta. Vi följer traditionen och inleder besöket med en lärarledd tai chi–kurs. Med skärpta sinnen möter vi sedan en taoistpräst som berättar lite om taoismen och svarar på frågor. Besöket på berget avslutas med att vi besöker några av Qiyuns största sevärdheter såsom Yuxu–palatset, Xuantiantaisu–palatset och Zhenxiandongfu–grottan. Efter en lunch nedanför berget besöker vi världsarvsbyn Hongcun och bambuskogen i Mukeng, bägge kända som inspelningsplatser för filmen ”Smygande tiger, dold drake”. Lunch och middag ingår.

DAG 14 PEKING

Idag tar vi avsked av Anhuiprovinsen och sätter oss på höghastighetståget till Peking. Vid ankomst checkar vi in på hotellet för lite vila innan vi samlas för en avskedsmiddag med Pekinganka. Lunch på egen hand, middag ingår.

DAG 15

Vi beger oss till flygplatsen och tar flyget hem. Ankomst samma dag.

Intresseanmälan

  Reseinformation

  Tillvalspaket

  Beställ gärna vårt tillvalspaket så missar du inga upplevelser.

  TILLVALSPAKET A - DAG 5 "Hutongvardag"

  DAGSPROGRAM

  Dagen startar tidigt med ett besök till en park för att uppleva Pekingbornas speciella morgongymnastik. Vi fortsätter därefter till Yonghegongtemplet, även kallat Lamatemplet, ett av Pekings främsta tibetansk-buddhistiska tempel. Vi tar en cykelrikshatur genom stadens gamla bebyggelse, hutongerna och gör ett hembesök hos en kinesisk familj. Till lunch passar vi på att prova på lokala Zhajiang nudlar. Lunch ingår.

  Nedanstående pris är beräknat på minst 4 personers deltagande. Vid färre deltagande erhålls separat pris.

  Pris per person: 950:-

  TILLVALSPAKET B - DAG 11 "Dagstur till vattenstaden Suzhou"

  DAGSPROGRAM

   Idag får vi uppleva den charmiga vattenstaden Suzhou. Vi strosar runt längs mysiga gränder, gör en båttur på kanalen och besöker Nätmästarens trädgård – en av de klassiska trädgårdarna i Suzhou – och fortsätter sedan med ett besök i ett sidenbrodderiinstitut och sidenväveri. Turen avslytas vid ert hotel i Shanghai. Lunch ingår.

  Nedanstående pris är beräknat på minst 4 personers deltagande. Vid färre deltagande erhålls separat pris.

  Pris per person: 950:-

  ingår i priset

  • Klimatkompenserat flyg till Peking, hem från Peking i ekonomiklass
  • Svensktalande guide
  • Hotell av god standard, del i dubbelrum med frukost
  • Utfärder enligt program inklusive entréavgifter och transporter
  • 10 luncher och 8 middagar inklusive måltidsdryck
  • Alla inrikestransporter enligt program
  • Flygskatter och säkerhetsavgifter
  • Utförlig information inför resan

  I TILLVALSPAKET A & B:

  • Program inklusive entréavgifter och transporter
  • Svensktalande guide
  • 1 lunch inklusive måltidsdryck

  Övrig information

  DETTA KAN BESTÄLLAS MOT TILLÄGG

  VISUM TILL KINA

  • Visum till Kina ingår ej i våra paket. 

   Här kan ni läsa mer om hur och var ni ansöker om VISUM TILL KINA