Ningxia

Ningxia

Ningxia är en relativt bortglömd del av nordvästra Kina. Det karga landskapet lockar få turister, men för äventyraren finns här spännande kulturella lämningar, såsom Xixiagravarna, att upptäcka.

Ningxia, som är en autonom region, ligger i nordvästra Kina inklämd mellan Inre Mongoliet i norr, Shaanxiprovinsen i öst och Gansuprovinsen i söder och väster. De norra delarna är de mest fruktsamma, där Yangtzefloden flyter fram. I söder är landskapet torrare med öknar såsom Tenggeröknen. Klimatet är milt med svala till kalla vintrar och medelvarma somrar. En tredjedel av befolkningen tillhör Huibefolkningen, kinesiska muslimer. De bor främst i de fattigare södra delarna, medan Hankineserna, som utgör en majoritet, främst bor i norr.

Ningxia är en relativt bortglömd del av Kina med en medelinkomst som är bland den lägsta i landet. Detta beror mycket på en kombination av ett kargt landskap och det faktum att provinsen har bland Kinas högsta kostnader för arbetskraft, vilket skrämmer bort tillverkningsindustrin. Man försöker utveckla ekonomin mer genom att uppmuntra till olika ekonomiska satsningar i området – bland annat på vintillverkning.

Besökarna hit är fortfarande jämförelsevis få, och det är ännu inte så utbyggt och anpassat för turister. Men för den som är lagt åt det mer äventyrliga hållet så finns här spännande kulturella lämningar såsom Xixiagravarna nära provinshuvudstaden Yinchuan. Det karga, dramatiska landskapet bjuder också på spännande äventyr.

DE STÖRSTA SEVÄRDHETERNA