Vandra på muren

Vandra på muren

10 DAGAR PEKING
INSPIRATION – SKRÄDDARSYDD RESA!

Pris landarrangemang från ca 27.500 kr/person (Beräknat på 2 personer under 2019)
Internationellt flyg ca 5 000 – 7 000 kr/person  
(Stockholm – Peking – Stockholm inkl. skatter)

Upplev den Kinesiska muren på riktigt under sju dagars vandring från murens startpunkt vid Dragon’s Head i öst till Simatai nära Peking. Under en spännande och tuff vandring ser vi spektakulära vyer och historiska lämningar och får en känsla för detta byggnadsverks storslagenhet.

Bo bekvämt i enkla men rena vandrarhem längs vägen, och på vissa platser även hemma hos lokala familjer. Med på resan är en kunnig guide som visar er vägen och självklart ingår de allra flesta måltiderna. En helt oslagbar upplevelse som du sent kommer att glömma!
För den som vill går det självklart bra att förlänga resan med några dagar i Peking efter vandringen. 

Program

DAG 1

Avresa från Sverige. Måltider och dryck serveras ombord på flyget.

DAG 2 Peking

Ankomst på morgonen och transfer till hotellet för vila. Resten av dagen spenderas på egen hand. Lunch och middag på egen hand.

DAG 3 Vandring Dragon’s Head – Shanhaiguianpasset

Tidigt på morgonen åker vi fyra timmar norrut mot kusten och anländer till Dragon’s Head, “Drakhuvudet”, där muren möter havet. Vi stannar till en stund innan vi börjar vår vandring mot Shanhaiguian-passet. Denna cirka en och en halv timme långa vandring tar oss genom små bergsbyar tills vi ser portarna till Shanhaiguanfästningen torna upp sig mot horisonten. Vi åker buss en kort bit och stannar till en stund vid fästningen och ser det anslutande museet. Sedan åker vi en kort sträcka med buss till First Pass Hotel, ett enkelt vandrarhem där vi spenderar natten. Lunch och middag ingår.

DAG 4 Vandring Jiaoshan-Sandaoguan

Efter en god natts sömn börjar vi dagen med en kort bussfärd till Jiaoshan-berget. Vi vandrar sedan uppför berget mot muren, och är vädret klart får vi en fantastisk utsikt över staden Shanhaiguan i morgonljuset. Vi vandrar i 3–4 timmar mot nordöst och går delvis på muren och delvis på bergsstigar tills vi är framme vid den vackra dalen vid Longevity-berget. I dalen finns stora stenar, skog och klara bäckar som rinner ner från bergen. Invid bergssluttningen ligger den lilla byn Sandaoguan som är hem åt ett trettiotal familjer. Här vilar vi en stund innan vi fortsätter med buss till byn Dongjiakou, där vi bor hemma hos en av familjerna över natten. Boendet här är enkelt men rent. Toaletter finns utomhus och varmvatten att duscha i finns tillgängligt. Denna dag bjuder på tidvis krävande vandring. Lunch och middag ingår.

(12 kilometer, 6–7 timmars vandring) 

DAG 5 Vandring Dongjiakou

Denna dag är en av vandringens absoluta höjdpunkter. Den börjar med en kortare vandring upp till byn Dongjiakou där vi ser Cihou-tornet. Detta torn har en speciell struktur och finns bara vid just denna del av muren. Trots att sektionen vid Dongjiakou är relativt kort så är den en av de bäst bevarade delarna av originalmuren som byggdes under Mingdynastin för mer än 600 år sedan.
 
Vi återvänder sedan till byn för att se ruinerna av fästningen här. Vi får också chansen att möta några av byborna, som är ättlingar till de byggnadsarbetare och vakter som arbetade med och på muren. Dessa människor har själva stått för underhållet av muren här, helt utan stöd utifrån.
 
Sedan fortsätter vi med en tre timmar lång vandring västerut. Vi gör ett stopp för en enkel lunch längs vägen. När vi kommer fram möts vi av bussen som tar oss till Östra Qing-gravarna, en resa på ungefär fyra timmar. Här bor vi på hotell över natten. Denna dag bjuder på tidvis krävande vandring. Lunch och middag ingår.

(10 kilometer, 5–6 timmars vandring)

DAG 6 Vandring Östra Qing-gravarna/Huangyaguansektionen

Dagen börjar med ett besök till Östra Qing-gravarna som utan tvekan överträffar de mer berömda Minggravarna. Dessa gravar formar en slags imitation av den Förbjudna staden och är nästan lika storslaget utsmyckat. Här är smakfullt restaurerat med betydligt färre besökare än sin förlaga. Efter lunch tar vi oss med buss till Huangyaguan-passet. Härifrån vandrar vi ungefär en och en halv timme västerut till Huangyaguan. Här stannar vi över natten och bor på ett gårdshotell. Lunch och middag ingår.

(1,5 timmes vandring)

DAG 7 Vandring Huangyaguan

Huangyaguan ligger i en vacker dalgång i hjärtat av Yanshanbergen. Dagen här börjar med en vandring uppför de branta, men restaurerade, trappstegen mot vad som först ser ut som en återvändsgränd i form av en klippvägg. Men ser man sig omkring upptäcker man den branta trappan kallad för ”Himmelens Trappsteg” – två hundra trappsteg som leder oss upp till brantens topp. Vi stannar till på toppen och hämtar andan innan vi fortsätter vandringen uppför. Efter ett slag är vi återigen vid muren som här går allra högst upp på bergets rand. När man vandrar här förstår man verkligen vilket arbete som lades ner för att kunna bygga detta mänskliga underverk!
 
På eftermiddagen börjar vi gå nedåt längs muren där vår buss väntar. Vi åker vidare med den till Jinshanling där vi övernattar på ett vandrarhem. Lunch och middag ingår.

(8 kilometer, 4–5 timmars vandring)

DAG 8 Vandring Jinshanling och Wohushan

Vi fortsätter idag vår vandring västerut mot Simataisektionen. Vi stannar till vid Wuyantornet på vägen där vi får en fin utsikt över omgivningarna och muren som slingrar sig fram över bergen. Vid Jinshanling går vi sedan ner och möter vår chaufför som tar oss till en lokal restaurang för lunch innan vi kör vidare till Wohushan. Här vandrar vi ungefär två timmar till över detta berg vars namn betyder ”Hukande Tigerns berg”, eftersom dess två toppar ser ut som två tigrar – en med huvudet högt och den andra just hukande. Här finns en stor mängd vakttorn och vi passerar några av dem under vår vandring. Hit hittar väldigt få turister vilket gör det till en av de mest spännande delarna att vandra på! Lunch och middag ingår. 

(8 kilometer, 5 timmars vandring)

DAG 9 Vandring Gubeikou

Vår sista dag på muren vandrar vi mot vakttornet i Gubeikou. En bit av vägen vandrar vi längs en landsväg, resten uppe på muren. Dagens vandring är relativt enkel eftersom denna sektion är i gott skick. Vi insuper de sista vyerna och säger hej då till bergen och muren, och åker tillbaka in till Peking med ett minne för livet! Lunch ingår, middag på egen hand.

(10 kilometer, 5 timmars vandring)

DAG 10

Transfer till flygplatsen för hemresa. Hemkomst samma dag.

Intresseanmälan

    Reseinformation

    Resor du kanske också tycker om