Taiwan – den vackra ön

13 DAGAR TAIPEI / TAROKO / ZHIBEN / GAOXIONG / YUCHI
Följ med till vackra Taiwan och upplev ett annorlunda Kina. Spännande storstäder, sagolik natur och den tveklöst bästa kinamaten i världen är några av höjdpunkterna på denna resa.

Äntligen går det att resa till Taiwan tillsammans med oss på Svensk-Kinesiska Resebyrån! Den lilla ön utanför Kinas östkust är sedan länge en favorit bland Kinakännare, men för de allra flesta är Taiwan tyvärr fortfarande en av Asiens sista vita fläckar. Detta ska vi ändra på nu. Är du intresserad av traditionell kinesisk kultur så är detta en resa för dig. I Taipei besöker vi Palatsmuseet, världens i särklass bästa plats att se skatter från hela Kinas femtusenåriga historia. Utanför Kaohsiung (Gaoxiong) besöker vi ett av Asiens viktigaste buddistiska tempel, Foguangshan, där vi också får pröva på kalligrafi.

Portugiserna gav med god grund ön namnet Ilha Formosa, den vackra ön. Än idag bjuder Taiwan på otroliga naturupplevelser. Vår resa längs den dramatiska östkusten är en av världens vackraste vägsträckningar och under vår vandring i Taroko nationalpark får vi uppleva det bergiga inlandets urskogar. Oförglömliga naturupplevelser kryddas ytterligare med spännande besök i minoritetsbyar. Taiwan anses ha den bästa kinamaten i världen. Gastronomer från när och fjärran flockas på öns många små restauranger och matmarknader. Taipei har även en alldeles egen Michelinguide. Vi besöker nattmarknader, unika restauranger och får till sist själva pröva lyckan i köket under en matlagningskurs.

Resans Höjdpunkter

 • Taroko nationalpark
 • Bad i varma källor
 • Möten med minoritetsfolk
 • En av världen vackraste cykelturer
 • Taiwanesisk matlagningskurs

Program

DAG 1

Avresa från Sverige. Måltider och dryck serveras ombord på flyget.

DAG 2 Taipei

Vi landar i Taipei – Taiwans huvudstad. På säkert avstånd från kulturrevolution och socialistisk planekonomi lever uråldriga traditioner kvar mitt bland höghastighetståg och skyskrapor. Nära band till USA och Japan ger denna sagolika ö sin särart. Taipei är en riktig matmetropol, vida berömd för sin unika street food. Vi välkomnas av vår svensktalande guide som tar oss upp till 98:e våningen i skyskrapan Taipei 101. Till välkomstmiddag får vi provsmaka Xiao Longbao, saftiga dumplings sprängfyllda med sky.

DAG 3

Vi börjar dagen med att besöka Palatsmuseet där en stor mängd föremål från Förbjudna staden i Peking förvaras. Samlingen innehåller flera tusen föremål i guld, silver, brons och porslin. Vi gör ett besök i landets mest berömda tempel Longshan, kryddmarknaden Herbal Lane och därefter Chiang Kai Sheks minnesmonument. Vi avslutar dagen med en taiwanesisk dockteater och middag.

DAG 4 TAROKO

Idag beger vi oss söderut till ett av Taiwans mest kända naturområden, Taroko nationalpark. Vägen dit går längs de vertikala Qingshui-klipporna. Framme i nationalparken ser vi bland annat den 19 kilometer långa kanjon som gett parken dess namn. Här finns många vattenfall, tunnlar och en rik flora. På kvällen njuter vi av en traditionell dansuppvisning innan vi checkar in på vårt hotell.

DAG 5

Efter frukost gör vi en lättare vandring i parken där vi får uppleva den vackra naturen och det rika djurlivet.

DAG 6 ZHIBEN

Från 1800-talets slut och fram till 1945 var Taiwan en japansk koloni. Det har satt djupa spår i kulturen, och tack vare detta finns det riktigt fina onsenbad på ön. Idag besöker vi ett av de mest berömda, i byn Zhiben. På vägen dit stannar vi till vid klippterrasserna vid Shitiping och ön Sanxiantai, som bara kan nås via en vacker gångbro. Vi gör också ett stopp i den trendiga lilla byn Dulan. Vi checkar in på vårt hotell och har möjlighet att njuta av bad i de varma källorna.

DAG 7 GAOXIONG

Vi fortsätter vår resa längs den bergiga östkusten. Vi stannar vid Taiwans kanske vackraste utsiktspunkt, den gamla tågstationen vid Duoliang.  Resan fortsätter mot öns näst största stad, Kaohsiung (Gaoxiong). Där tar vi den lokala färjan till ön Qijin. Vi fortsätter till en nattmarknad för att prova på taiwanesisk street food, innan vi checkar in på vårt hotell.

DAG 8

Efter frukost besöker vi det buddhistiska klostret Fo Guang Shan, där vi får lära oss mer om skrivkonsten kalligrafi. Vi fortsätter sedan till det charmiga Meinongdistriktet. Här möter vi minoritetsfolket Hakka som lär oss att måla på pappersparaply. Vi avslutar dagen med ett besök vid Lotussjön.

DAG 9 YUCHI

Ett snabbtåg tar oss norrut, till staden Taichung. Här byter vi till buss som tar oss in till hjärtat av Taiwan – sjön Sun Moon Lake. Vi börjar med en båttur på den vackra sjön och ser därefter templet Wen Wu, pagoden Zi En och byn Dehua. Vi avslutar med en cykeltur runt sjön, som räknas som en av världens vackraste cykelleder.

DAG 10 TAIPEI

Det är dags att återvända till huvudstaden Taipei. På vägen stannar vi till i staden Puli där vi ser hur man tillverkar handgjort papper. Här får vi också lära oss laga taiwanesisk mat på en matlagningskurs. I staden Taichung besöker vi ett vackert tehus och deltar i en teceremoni. Vi checkar sedan in på vårt hotell i Taipei.

DAG 11

Idag tar vi bussen till den norra delen av ön och ser Yehliu Geopark, en nationalpark fylld av fantasifulla klippformationer och stenar. Vi ser bland annat Queens Head, en klippformation som är en nationalsymbol i Taiwan. Vi fortsätter till Jiufen, en guldgrävarstad byggd i bergssluttningen av japanerna i slutet av 1800-talet. Idag bjuder Jiufen på välbevarad träbebyggelse, smala gränder fyllda med retrobutiker, kaféer och tehus, och sist men inte minst en vidunderlig havsutsikt. I Jinguashi besöker vi guldmuseet och därefter till Pingxi och följer traktens tradition att tända ljuslyktor och sedan släppa iväg dem i luften. Turen avslutas med en gemensam avskedsmiddag med lokala specialiteter. På kvällen återvänder vi till vårt hotell i Taipei.

DAG 12

Programfri dag
Varför inte passa på att på egen hand utforska Taipeis matutbud. Prova gärna Beef Noodle Soup – något av Taiwans nationalrätt – Bubble Tea eller en Papaya milkshake!. På kvällen åker vi till flygplatsen och tar nattflyget tillbaka till Sverige.

DAG 13

Vi tar nattflyget hem. Ankomst samma dag.

Intresseanmälan

  Reseinformation

  ingår i priset

  • Klimatkompenserat flyg till Taipei tur och retur i ekonomiklass
  • Svensktalande guide
  • Hotell av god standard, del i dubbelrum med frukost
  • Utfärder enligt program inklusive entréavgifter och transporter
  • 8 luncher och 9 middagar inklusive måltidsdryck
  • Alla inrikestransporter enligt program
  • Flygskatter och säkerhetsavgifter
  • Utförlig information inför resan

  Övrig information

  DETTA KAN BESTÄLLAS MOT TILLÄGG

  • Boende i enkelrum
  • Avbeställningsskydd
  • Reseförsäkring med Europeiska ERV
  • Anslutningsflyg (kontakta oss för pris)
  • Förlängning av resan (kontakta oss för offert)