Stora Tibetresan

16 DAGAR PEKING / XIAN / XINING / LHASA / SHIGATSE / TINGRI
Vill du besöka världens tak och uppleva ett av världens verkliga underverk? Följ med på vår resa till Tibet och ett äventyr som du sent kommer att glömma!

Världens tak, Shangri-La eller Snölandet – kärt barn har många namn! Länge har landet bortom Himalaya fängslat och lockat resenärer från när och fjärran. Det område vi idag kallar Tibet är ungefär tre gånger större än Sverige. Det är världens högst belägna bebodda höglandsområde på ca 4 000–5 000 m över havet. Höga ogästvänliga berg har skyddat landet mot invasioner men också isolerat landet, något som varit med och skapat den unika kultur som möter oss i dag. Detta är resan för dig som drömmer om att uppleva Tibet, även bortom Lhasa. Kultur- och naturupplevelser långt utöver det vanliga utlovas!

Vi tar avstamp i Peking och Xian för att sedan resa genom Tibet. Där ser vi alla de stora sevärdheterna såsom Dalai Lamas vinterresidens, Potalapalatset och Jokhangtemplet. Under vistelsen besöker vi Rongbukklostret för en underbar vy av Mount Everest.

Resans Höjdpunkter

Program

DAG 1

Avresa med flyg från Sverige. Middag och frukost serveras ombord.

DAG 2 PEKING

På morgonen landar vi i Peking och möts upp av vår svensktalande guide. Vi stannar till vid Himmelska fridens torg – Kinas historiska och politiska centrum – och fortsätter in i Förbjudna staden där Ming- och Qingkejsarna levde i otrolig prakt. Vi ser de stora salarna och de privata palatsen med alla sina rum och gömställen. Efter lunch beger vi oss till hotellet och vilar en stund innan vår välkomstmiddag. Lunch och middag ingår.

DAG 3

Idag besöker vi Kinesiska muren vid Badaling, som är den mest kända sektionen. Vi vandrar på egen hand och njuter av den mäktiga känslan och vackra utsikten. Vi gör också ett besök vid en fabrik med Cloisonnétillverkning. På  tillbakavägen gör vi ett stopp vid en av Minggravarna – Dingling Tomb – som bland annat är känd för sitt underjordiska palats med kejsare Zhu Yijuns mausoleum. Tillbaka i Peking besöker vi ett tehus där vi får uppleva en teceremoni. Dagen avslutas med specialiteten Pekinganka till middag. Guiden kan hjälpa till att ordna biljetter till en Pekingoperaföreställning för dig som önskar. Lunch och middag ingår.

DAG 4

Vi inleder dagen med att besöka Lamatemplet, vilket är ett av Pekings främsta tibetansk-buddhistiska tempel. Sedan tar vi en cykelrikshatur genom hutongerna och gör ett besök hos en kinesisk familj. Efter lunch fortsätter vi söderut till Himmelens tempel som med sitt runda blåglaserade tak blivit en symbol för Peking. På kvällen stiger vi ombord på nattåget som tar oss till Xian. Lunch och middag ingår.

DAG 5 XIAN

På morgonen anländer vi till kejsarstaden Xian som en gång i tiden var Kinas huvudstad. Nästa anhalt är den underjordiska Terrakottaarmén från 210-talet f.Kr. Den byggdes för att skydda kejsaren Qin Shi Huang Dis grav och idag får vi möta några av de ca 8 000 soldaterna. Efter lunch återvänder vi till centrala Xian och besöker Stora vildgåspagoden som byggdes år 654. Till middag serveras dumplings. Guiden kan även hjälpa till att ordna biljetter till en sång- och dansföreställning från Tangdynastin, för dig som önskar. Lunch och middag ingår.

DAG 6 XINING

Vi tar flyget till staden Xining. Här kliver vi på tåget som ska ta oss längs med världens högst belägna järnväg från Xining till Lhasa. Övernattning ombord på tåget. Lunch ingår, middag på egen hand.

DAG 7 LHASA

Vi ankommer med tåget till Lhasa på eftermiddagen. Vi börjar vår vistelse i Tibet med att vila för att vänja oss vid den höga höjden. Frukost och lunch på egen hand, middag ingår.

DAG 8

Lhasa ligger nästan 3 700 meter över havet, och de väldiga bergen omger staden med toppar upp emot 5 500 meters höjd. Vi börjar dagen med att besöka det enorma Potalapalatset som finns uppsatt på Unescos världsarvslista. Efter lunch besöker vi Seraklostret, där vi förhoppningsvis får se de publika samtal där munkarna diskuterar buddhism och buddhistisk filosofi. Lunch och middag ingår.

DAG 9

Mitt i Lhasa finns Tibets allra heligaste tempel, Jokhangtemplet. Hit har pilgrimer vallfärdat sedan 600-talet. Efter lunch besöker vi Drepungklostret, en gång världens största med över 7 000 munkar. Lunch och middag ingår.

DAG 10 SHIGATSE

Vi lämnar Lhasa för att se andra delar av Tibet. Färden tar oss genom det karga men vackra landskapet mot Tibets näst största stad, Shigatse. Vi stannar till vid den turkosskimrande sjön Yamdrok Tso och beundrar det omgivande landskapet. I Shigatse besöker vi den lokala marknaden där du kan handla fina souvenirer. Lunch och middag ingår.

DAG 11 TINGRI

Innan vi fortsätter vår resa besöker vi Tashilhunpo, Panchen Lamas tidigare residens. Vi fortsätter vår resa genom Jiatsupasset på 5 200 meters höjd till Tingri där vi spenderar natten på ett enkelt hotell. Tingri är ett vanligt stopp för vandrare på väg till Mount Everest. Lunch och middag ingår.

DAG 12 RONGBRUKKLOSTRET – MOUNT EVEREST

Tidig på morgonen åker vi till Rongbukklostret för en underbar vy av Mount Everest och Rongbukdalen. Efter att vi fått inta den magiska atmosfären av världens högsta berg återvänder vi till Tingri. Lunch och middag ingår.

Sedan 1 januari 2019 är det tyvärr ej längre möjligt att besöka Mt Everest Base camp pga arbetet med att förhindra negativ miljöpåverkan av turism i området.

DAG 13 LHASA

Vi återvänder till Shigatse och därifrån tar vi tåget tillbaka till Lhasa. Lunch ingår, middag på egen hand.

DAG 14

Idag har vi en programfri dag i Lhasa.

Utforska staden på egen hand eller passa på att handla vackert hantverk och souvenirer. På kvällen äter vi en gemensam avskedsmiddag. Lunch på egen hand, middag ingår.

DAG 15 PEKING

Efter en lugn förmiddag åker vi ut till flygplatsen och tar flyget tillbaka till Peking och transfer till hotellet. Lunch och middag på egen hand

DAG 16

Det är dags att lämna Kina och flyga tillbaka till Sverige. Ankomst samma dag.

Intresseanmälan

  Reseinformation

  ingår i priset

  • Klimatkompenserat flyg till Peking tur och retur i ekonomiklass
  • Svensktalande guide
  • Hotell av god standard, del i dubbelrum med frukost
  • Två nätter i delad fyr- eller sexbäddskupé (soft sleeper eller hard sleeper) på tåget Peking-Xian och Xining-Lhasa (blandade kön)
  • Utfärder enligt program inklusive entréavgifter och transporter
  • 11 luncher och 11 middagar inklusive måltidsdryck
  • Alla inrikestransporter enligt program
  • Inresetillstånd till Tibet
  • Flygskatter och säkerhetsavgifter
  • Utförlig information inför resan

  Övrig information

  DETTA KAN BESTÄLLAS MOT TILLÄGG

  • Boende i enkelrum
  • Avbeställningsskydd
  • Reseförsäkring med Europeiska ERV
  • Anslutningsflyg (kontakta oss för pris)
  • Förlängning av resan (kontakta oss för offert)

  VISUM TILL KINA

  • Visum till Kina ingår ej i våra paket. 

   Här kan ni läsa mer om hur och var ni ansöker om VISUM TILL KINA

   OBS! För resor som inkluderar inresa till Tibet måste alla resenärer ansöka om Turistvisum/single entry  – INTE Entry visa/gruppvisum

  utbud av hotell

  Peking – Howard Johnson Paragon HotelPeking – Howard Johnson Paragon Hotel
  Peking – Howard Johnson Paragon HotelPeking – Howard Johnson Paragon Hotel

  Peking – Howard Johnson Paragon Hotel

  18 A Jianguomen Nei Avenue
  Beijing , China,100005
  Tel.: +86 (10) 6526-6688
  Länk till hotellets hemsida

  Peking – Qianmen Hotel PekingPeking – Qianmen Hotel Peking
  Peking – Qianmen Hotel PekingPeking – Qianmen Hotel Peking

  Peking – Qianmen Hotel Peking

  175 Yong'an Road,
  Beijing , China,100050
  Tel: +86 (10) 6301 6688
  Mer information om hotellet