Kinas natur & minoriteter

12 DAGAR PEKING / ZHANGJIAJIE / FENGHUANG / ZHENYUAN / KAILI / GUIYANG
Res genom två av Kinas mest natursköna provinser, Hunan och Guizhou, i södra Kina. Upplev världsarvsklassade Avatarbergen, pittoreska byar och oförglömliga möten med minoritetsfolket Miao.

Detta är en resa specialdesignad för dig som vill se ett Kina bortom de största sevärdheterna, ett Kina som väldigt få svenskar upplevt. Kanske har du redan varit i Kina och vill se någonting helt nytt denna gång. Oavsett vem du är så är detta en unik resa som ger envar sinofil minnen för livet.

Fokus ligger på provinserna Hunan och Guizhou i sydvästra Kina. I en svindlande vacker natur möter vi här levande minoritetsbyar och gamla städer där uråldriga sedvänjor och hantverk fått leva kvar ända in i våra dagar. De världsarvsklassade Avatarbergen i Zhangjiajie ger dig som grädde på moset oförglömliga naturupplevelser. Tag chansen och upplev ett Kina de allra flesta bara kan drömma om!

Resans Höjdpunkter

 • Södra Kinesiska muren
 • Spännande möten med Miao-folket
 • Hembesök hos lokala familjer
 • Prova på lokal Hot Pot

Program

DAG 1

Avresa från Sverige. Måltider och dryck serveras ombord på flyget.

DAG 2 PEKING

Vi landar i Peking och välkomnas av vår svensktalande guide. Vi inleder med en cykelrikshatur i hutongerna och gör ett hembesök hos en kinesisk familj. Sedan åker vi till hotellet för incheckning och lite välbehövlig vila. På kvällen samlas vi för en gemensam välkomstmiddag. Lunch och middag ingår.

DAG 3 ZHANGJIAJIE

Dagen börjar med ett besök på Pekings operahus, även kallat Ägget. Därefter fortsätter vi till Pekings stadsplaneringsmuseum där vi kan se hur staden vuxit de senaste åren samt planerna inför framtiden. Vi tar flyget till staden Zhangjiajie i provinsen Hunan. Provinsen är mycket bördig och ett av de viktigaste jordbruksdistrikten i Kina. Lunch ingår. Middag på egen hand.

DAG 4

Idag ägnar vi hela dagen åt naturreservatet runt Zhangjiajie som finns med på Unescos världsarvslista. Här växer över 500 trädarter, såsom de sällsynta gingko och magnifika redwood. Vi ser klippformationer som reser sig från marken som skyskrapor. Det sägs att skaparen av Avatar var i just detta område för att hitta inspiration till bergen i filmen. Vi tar linbana uppför ett av bergen och belönas med en fantastisk utsikt över området. Lunch och middag ingår.

DAG 5 FENGHUANG

Efter frukost besöker vi Gula drakens grotta. Den är 15 km lång och ca 48 hektar stor. Vi färdas genom vacker natur mot staden Fenghuang som också kallas Phoenixstaden. Här bor minoritetsfolket Miao, en av de största minoriteterna i Kina. Staden sägs vara en av Kinas vackraste med sina traditionella hus byggda på pålar över floden. Lunch och middag ingår.

DAG 6

Idag utforskar vi Fenghuang och den gamla stadsdelen. Vi besöker huset där författaren Shen Congwen bodde och gör en båttur på floden. En bit utanför staden besöker vi Södra Kinesiska muren. Denna mur upptäcktes så sent som i april år 2000 och är ca 190 km lång. Lunch och middag ingår.

DAG 7 ZHENYUAN

Vår resa fortsätter med buss mot provinsen Guizhou och staden Zhenyuan, som med sina 160 historiska minnesmärken erhållit kulturmärkning av staten. Vi besöker Svarta drakens grotta – ett tempelområde byggt på en bergssluttning med floden slingrande nedanför. Området består av tempel från konfucianismen, taoismen och buddhismen. Vi utforskar den vackra äldsta stadsdelen och avslutar med ett besök hemma hos en familj. Lunch och middag ingår.

DAG 8 KAILI

Vi inleder dagen med en två timmar lång båttur på floden Wuyang som rinner genom staden. Resan går vidare mot staden Kaili och på vägen gör vi ett besök i byn Wangba där Geijafolket bor. Geija är en minoritetsgrupp som är känd för sitt fina batikarbete. Senare på eftermiddagen anländer vi till Kaili som är huvudort i Miao- och Dongfolkets självstyrande region. Lunch och middag ingår.

DAG 9

Idag bekantar vi oss med Miaofolket. Först besöker vi byn Jidao som är omgiven av höga berg och gröna fält. Vi välkomnas av Long Skirt Miaofolket genom att få provsmaka deras lokalt tillverkade vin. Vi får se deras sätt att väva och spinna och besöker även ett broderimuseum. Sedan åker vi vidare till byn Qiangman där Short Skirt Miaofolket bor. Efter en välkomstceremoni får vi en inblick i deras dagliga liv när vi besöker en familj. Vi fortsätter till byn Shiqiao och får se hur man tillverkar unika papper av mullbärsträd. Avslutningsvis äter vi en traditionell Miaospecialitet till middag, Hot Pot-soppa. Lunch och middag ingår.

DAG 10 GUIYANG

Resan fortsätter över bergslandskapet till staden Guiyang, som är huvudstad i provinsen Guizhou. Vi gör en tur till parken Qianling där vi besöker Hongfutemplet. Dessutom besöker vi en teodling och får se hur teet odlas och tillverkas. Lunch och middag ingår.

DAG 11 PEKING

Programfri förmiddag. Flyg tillbaka till Peking och transfer till hotellet. På kvällen äter vi en avskedsmiddag bestående av den läckra Pekingankan.

DAG 12

Vi beger oss till flygplatsen och tar flyget hem. Ankomst samma dag. Stanna gärna kvar i Peking ett par extra dagar.

Intresseanmälan

  Reseinformation

  ingår i priset

  • Klimatkompenserat flyg till Peking tur och retur i ekonomiklass
  • Svensktalande guide
  • Hotell av god standard, del i dubbelrum med frukost
  • Utfärder enligt program inklusive entréavgifter och transporter
  • 9 luncher och 9 middagar inklusive måltidsdryck
  • Alla inrikestransporter enligt program
  • Flygskatter och säkerhetsavgifter
  • Utförlig information inför resan

  Övrig information

  DETTA KAN BESTÄLLAS MOT TILLÄGG

  • Boende i enkelrum
  • Avbeställningsskydd
  • Reseförsäkring med Europeiska ERV
  • Anslutningsflyg (kontakta oss för pris)
  • Förlängning av resan (kontakta oss för offert)

  VISUM TILL KINA

  • Visum till Kina ingår ej i våra paket. 

   Här kan ni läsa mer om hur och var ni ansöker om VISUM TILL KINA

  utbud av hotell

  Peking – Qianmen Hotel PekingPeking – Qianmen Hotel Peking
  Peking – Qianmen Hotel PekingPeking – Qianmen Hotel Peking

  Peking – Qianmen Hotel Peking

  175 Yong'an Road,
  Beijing , China,100050
  Tel: +86 (10) 6301 6688
  Mer information om hotellet