Kinas natur & minoriteter

12 DAGAR PEKING / ZHANGJIAJIE / FENGHUANG / ZHENYUAN / KAILI / GUIYANG
Den här resan tar dig till två av Kinas mest natursköna provinser, Hunan och Guizhou, i södra Kina.

Vi börjar resan i Hunan och naturreservatet runt Zhangjiajie med dess sandstensformationer som saknar motstycke i hela Kina. Resan fortsätter genom vacker natur och pittoreska byar för att sedan avslutas i provinsen Guizhou och oförglömliga möten med minoritetsfolket Miao.

Resans Höjdpunkter

 • Den Södra Kinesiska muren
 • Spännande möten med Miao-folket
 • Hembesök hos lokala familjer
 • Prova på lokal Hot Pot

Program

DAG 1

Avresa från Sverige. Måltider och dryck serveras ombord på flyget.

DAG 2 PEKING

Vi landar i Peking och välkomnas av vår svensktalande guide. Vi inleder med en cykelrikshatur i hutongerna och gör ett hembesök hos en kinesisk familj. Sedan åker vi till hotellet för incheckning och lite välbehövlig vila. På kvällen samlas vi för en gemensam välkomstmiddag. Lunch och middag ingår.

DAG 3 ZHANGJIAJIE

Dagen börjar med ett besök på Pekings operahus, även kallat Ägget. Därefter fortsätter vi till Pekings stadsplaneringsmuseum där vi kan se hur staden vuxit de senaste åren samt planerna inför framtiden. Vi tar flyget till staden Zhangjiajie i provinsen Hunan. Provinsen är mycket bördig och ett av de viktigaste jordbruksdistrikten i Kina. Lunch ingår. Middag på egen hand.

DAG 4

Idag ägnar vi hela dagen åt naturreservatet runt Zhangjiajie som finns med på Unescos världsarvslista. Här växer över 500 trädarter, såsom de sällsynta gingko och magnifika redwood. Vi ser klippformationer som reser sig från marken som skyskrapor. Det sägs att skaparen av Avatar var i just detta område för att hitta inspiration till bergen i filmen. Vi tar linbana uppför ett av bergen och belönas med en fantastisk utsikt över området. Lunch och middag ingår.

DAG 5 FENGHUANG

Efter frukost besöker vi Gula drakens grotta. Den är 15 km lång och ca 48 hektar stor. Vi färdas genom vacker natur mot staden Fenghuang som också kallas Phoenixstaden. Här bor minoritetsfolket Miao, en av de största minoriteterna i Kina. Staden sägs vara en av Kinas vackraste med sina traditionella hus byggda på pålar över floden. Lunch och middag ingår.

DAG 6

Idag utforskar vi Fenghuang och den gamla stadsdelen. Vi besöker huset där författaren Shen Congwen bodde och gör en båttur på floden. En bit utanför staden besöker vi den södra Kinesiska muren. Denna mur upptäcktes så sent som i april år 2000 och är ca 190 km lång. Lunch och middag ingår.

DAG 7 ZHENYUAN

Vår resa fortsätter med buss mot provinsen Guizhou och staden Zhenyuan, som med sina 160 historiska minnesmärken erhållit kulturmärkning av staten. Vi besöker Svarta drakens grotta – ett tempelområde byggt på en bergssluttning med floden slingrande nedanför. Området består av tempel från konfucianismen, taoismen och buddhismen. Vi utforskar den vackra äldsta stadsdelen och avslutar med ett besök hemma hos en familj. Lunch och middag ingår.

DAG 8 KAILI

Vi inleder dagen med en två timmar lång båttur på floden Wuyang som rinner genom staden. Resan går vidare mot staden Kaili och på vägen gör vi ett besök i byn Wangba där Geijafolket bor. Geija är en minoritetsgrupp som är känd för sitt fina batikarbete. Senare på eftermiddagen anländer vi till Kaili som är huvudort i Miao- och Dongfolkets självstyrande region. Lunch och middag ingår.

DAG 9

Idag bekantar vi oss med Miaofolket. Först besöker vi byn Jidao som är omgiven av höga berg och gröna fält. Vi välkomnas av Long Skirt Miaofolket genom att få provsmaka deras lokalt tillverkade vin. Vi får se deras sätt att väva och spinna och besöker även ett broderimuseum. Sedan åker vi vidare till byn Qiangman där Short Skirt Miaofolket bor. Efter en välkomstceremoni får vi en inblick i deras dagliga liv när vi besöker en familj. Vi fortsätter till byn Shiqiao och får se hur man tillverkar unika papper av mullbärsträd. Avslutningsvis äter vi en traditionell Miaospecialitet till middag, Hot Pot-soppa. Lunch och middag ingår.

DAG 10 GUIYANG

Resan fortsätter över bergslandskapet till staden Guiyang, som är huvudstad i provinsen Guizhou. Vi gör en tur till parken Qianling där vi besöker Hongfutemplet. Dessutom besöker vi en teodling och får se hur teet odlas och tillverkas. Lunch och middag ingår.

DAG 11 PEKING

Programfri förmiddag. Flyg tillbaka till Peking och transfer till hotellet. På kvällen äter vi en avskedsmiddag bestående av den läckra Pekingankan.

DAG 12

Vi beger oss till flygplatsen och tar flyget hem. Ankomst samma dag. Stanna gärna kvar i Peking ett par extra dagar.

Kinas natur & minoriteter

 AvresaHemkomstPlatser KvarPris 
 17 sep 201828 sep 2018+523 700:-VÄLJVALD RESA 
VÄLJ ETT DATUM FÖR ATT GÅ VIDARE

Antal resenärer, kampanjod etc väljer du i nästa steg

Grattis - du har nu valt ett datum, nu är det bara bokningsbekräftelsen kvar
GÅ VIDARE

Ändra resedatum

ingår i priset

 • Flyg till Peking tur och retur i ekonomiklass
 • Svensktalande guide
 • Hotell av god standard, del i dubbelrum med frukost
 • Utfärder enligt program inklusive entréavgifter och transporter
 • 9 luncher och 9 middagar inklusive måltidsdryck
 • Alla inrikestransporter enligt program
 • Flygskatter och säkerhetsavgifter
 • Utförlig information inför resan

Övrig information

DETTA KAN BESTÄLLAS MOT TILLÄGG

 • Boende i enkelrum
 • Avbeställningsförsäkring med Europeiska ERV
 • Reseförsäkring med Europeiska ERV
 • Anslutningsflyg (kontakta oss för pris)
 • Förlängning av resan (kontakta oss för offert)

VISUM TILL KINA

 • Visum till Kina ingår ej i våra paket. 
  Sedan 1 december 2017 har rutinerna för att ansöka om visum för svenska medborgare förändrats. 

  Här kan ni läsa mer om hur och var ni ansöker om VISUM TILL KINA

utbud av hotell

Peking – Qianmen Hotel Peking

175 Yong'an Road,
Beijing , China,100050
Tel.: +86 (10) 6301 6688
Länk till hotellets hemsida

BOKA RESA