Kinas rika skatter

12 DAGAR PEKING / XIAN / GUILIN / YANGSHUO
En resa till Kinas främsta sevärdheter! Peking med Kinesiska muren och Förbjudna staden, Xian med Qinkejsarens terrakottaarmé och Guilin med sockertoppsbergen. Du får njuta av en rofylld kryssning på Lifloden genom det sagolika landskapet och uppleva den charmiga lilla staden Yangshuo.

Vill du uppleva Kinas legendariska sevärdheter, men också hinna varva ner och njuta av den södra landsändens harmoniska skönhet? Då är detta resan för dig! Upplev Pekings mest berömda attraktioner, men också den spännande moderna storstad som breder ut sig runt omkring dem. Se den oförglömliga Terrakottaarmén och de spännande muslimska kvarteren i Xian. Skåda undersköna risfält, floder och berg på en av världens mest spektakulära båtturer längs Lifloden i södra Kina. Denna resa, inte bara rik på upplevelser utan också variation, gör din Kinavistelse oförglömlig!

Resans Höjdpunkter

 • Kryssning på Lifloden
 • Stora Moskén i Xian

Program

DAG 1

Avresa med flyg från Sverige. Middag och frukost serveras ombord.

DAG 2 Peking

På morgonen landar vi i Peking och möts av vår svensktalande guide. Vi stannar till vid det kejserliga Sommarpalatset. Vi ser Kunmingsjön och promenerar längs Långa gången som leder fram till Marmorbåten. Efter lunch besöker vi en pärlfabrik och på vägen till hotellet passerar vi Pekings nationalarena, även kallad fågelboet. Efter en stunds vila på vårt centralt belägna hotell, träffas vi igen till vår välkomstmiddag. Lunch och middag igår.

DAG 3

Vi börjar dagen med att besöka Himmelska fridens torg – Kinas politiska centrum. Vi fortsätter in i Förbjudna staden, där kejsarna levde i otrolig prakt. Vi ser de stora salarna och de privata palatsen med alla sina rum och  gömställen. Efter lunch beger vi oss till Himmelens tempel som med sitt blåglaserade tak blivit en symbol för Peking och är en av Kinas mest kända byggnader. Peking är berömt för sin shopping och på en av de mest kända marknaderna, Hongqiao pärlmarknad, hittar vi elektronik, kläder, skor och pärlor till mycket låga priser. Om man bemästrar konsten att pruta! På kvällen kan guiden hjälpa till att ordna biljetter till en Pekingoperaföreställning för dig som önskar. Lunch ingår, middag på egen hand. 

DAG 4

Idag besöker vi Kinesiska muren, vid Mutianyu, en sektion som är högt belägen och mycket vacker. Vi åker linbana upp för att sedan på egen hand vandra ett stycke och njuta av utsikten. Efter lunch återvänder vi till Peking för att pröva på kinesisk fotmassage, perfekt efter vandringen på muren. Efter en kort vila på hotellet äter vi middag. Lunch och middag ingår.

DAG 5

Dagen startar tidigt med ett besök till Ritanparken för att uppleva Pekingbornas speciella morgongymnastik. Vi fortsätter därefter till Yonghegongtemplet, även kallat Lamatemplet, ett av Pekings främsta tibetansk-buddhistiska tempel. Vi tar en cykelrikshatur genom stadens gamla bebyggelse, hutongerna och gör ett hembesök hos en kinesisk familj. Sedan är det dags att uppleva Pekings konstscen. I gamla fabrikslokaler finner vi det moderna konstområdet 798 med gallerier, roliga butiker och caféer. På kvällen avnjuter vi specialiteten Pekinganka till middag. Lunch och middag ingår.

DAG 6

Dagen är helt programfri för egna strövtåg.

Fynda på Sidenmarknaden eller besök antikmarknaden Panjiayuan. Lunch och middag på egen hand.

DAG 7 XIAN

Vi flyger till kejsarstaden Xian som en gång i tiden var Kinas huvudstad. Vi börjar med att se Stadsmuren, en mycket välbevarad, nästan 14 kilometer lång mur som bildar en rektangel kring den gamla stadsdelen. Efter lunch besöker vi Stora moskén, som är en blandning av muslimsk och kinesisk arkitektur. Vi promenerar i stadens muslimska kvarter och charmas av väldoftande grillspett och exotiska kryddor. På kvällen äter vi dumplings och ser en färgsprakande sång- och dansföreställning med inspiration från Tangdynastin. Lunch och middag ingår.

DAG 8 GUILIN

Dagens höjdpunkt är den underjordiska Terrakottaarmén från 210-talet f.Kr. Den byggdes för att skydda kejsaren Qin Shi Huang Dis grav och idag får vi möta några av de ca 8 000 lersoldaterna, alla med individuella ansiktsdrag. På vår väg mot flygplatsen besöker vi en mattfabrik och lär oss mer om lokala hantverkstraditioner. Ett flyg tar oss till Guilin i södra Kina. Lunch ingår, middag på egen hand.

DAG 9 YANGSHUO

Idag är det dags för en storslagen naturupplevelse. Under ett par timmars båttur på Lifloden kryssar vi långsamt fram till den lilla staden Yangshuo. Lunch äts ombord på båten och under tiden kan vi njuta av den vackra naturen och sockertoppsbergen. Vi checkar in på vårt hotell och resten av eftermiddagen är programfri. På kvällen kan den som vill uppleva en underbar föreställning vid Lifloden som tillval. Lunch ingår, middag på egen hand.

DAG 10

Dagen är programfri för egna upptäckter.

Strosa runt i staden eller välj att boka en tur med bambuflotte på floden. På kvällen äter vi en gemensam avskedsmiddag.

TILLVAL A: Du kan också förboka en halvdags matlagningskurs som tillval. Kursen inleds med ett besök på en matmarknad och avslutas med att de tillagade maträtterna avnjuts till lunch.

DAG 11 PEKING

Vi åker tillbaka till Guilin och på vägen besöker vi en teodling där vi får se hur teet odlas och förädlas. Vi passar även på att besöka den vackra Rörflöjtsgrottan. Vi tar kvällsflyget till Peking och åker direkt till vårt hotell. Lunch ingår, middag på egen hand.

DAG 12

Vi beger oss till flygplatsen och tar flyget hem. Ankomst samma dag.

Intresseanmälan

  Reseinformation

  Tillvalspaket

  Beställ gärna vårt tillvalspaket så missar du inga upplevelser.

  TILLVALSPAKET A – DAG 10: "HALV DAGS MATLAGNINGSKURS"

  DAGSPROGRAM

  Lär dig laga kinesisk mat på en halv dags matlagningskurs!. Till lunch avnjuts de egentillagade rätterna.

  Nedanstående pris är beräknat på minst 4 personers deltagande. Vid färre deltagande erhålls separat pris.

  Pris per person: 550:-

  ingår i priset

  • Klimatkompenserat flyg till Peking tur och retur i ekonomiklass
  • Svensktalande guide
  • Hotell av god standard, del i dubbelrum med frukost
  • Utfärder enligt program inklusive entréavgifter och transporter
  • 8 luncher och 5 middagar inklusive måltidsdryck
  • Alla inrikestransporter enligt program
  • Flygskatter och säkerhetsavgifter
  • Utförlig information inför resan

  I TILLVALSPAKET A:

  • Program inklusive entréavgifter och transporter
  • Svensktalande guide
  • 1 lunch inklusive måltidsdryck

  Övrig information

  DETTA KAN BESTÄLLAS MOT TILLÄGG

  • Boende i enkelrum
  • Avbeställningsskydd
  • Reseförsäkring med Europeiska ERV
  • Anslutningsflyg (kontakta oss för pris)
  • Förlängning av resan (kontakta oss för offert)

  VISUM TILL KINA

  • Visum till Kina ingår ej i våra paket. 

   Här kan ni läsa mer om hur och var ni ansöker om VISUM TILL KINA

  utbud av hotell

  Peking – Qianmen Hotel PekingPeking – Qianmen Hotel Peking
  Peking – Qianmen Hotel PekingPeking – Qianmen Hotel Peking

  Peking – Qianmen Hotel Peking

  175 Yong'an Road,
  Beijing , China,100050
  Tel: +86 (10) 6301 6688
  Mer information om hotellet

  Xian – Grand Dynasty Culture HotelXian – Grand Dynasty Culture Hotel
  Xian – Grand Dynasty Culture HotelXian – Grand Dynasty Culture Hotel

  Xian – Grand Dynasty Culture Hotel

  172 Lianhu Road
  Xian, 710002, China
  Tel.: +86 (29) 87216868
  Länk till hotellets hemsida