Kinas huvudstäder

10 DAGAR PEKING / XIAN
Upplev Kinas huvudstäder – Peking och Xian! Välkommen på en färd genom tid och rum i kejsaren Qin Shi Huang Dis fotspår.

Detta är en resa klippt och skuren för alla som är intresserade av kinesisk historia och kultur. I det forntida Kina låg maktens centrum i väster. Det var handelsvägarna genom västra Kinas öknar som gjorde att huvudstaden lades i dagens Xian. Efter Tangdynastins fall kom maktcentrumet långsamt att förflyttas österut och från 1400-talet och framåt har huvudstaden legat i Peking. Resan inleds i Peking där världsberömda sevärdheter ligger vägg i vägg med innovativ arkitektur och spännande pulserande storstad. Du ledsagas av en kunnig svensktalande guide till oförglömliga platser såsom Kinesiska muren, Förbjudna staden, Sommarpalatset och Himmelens tempel.

I Xian, på forntiden nästan en årsresa från Peking, skapades enorma förmögenheter av handeln på Sidenvägen. Lyxiga palats och gravanläggningar uppfördes och moderna städer växte fram där folk från när och fjärran möttes på marknader och läroanstalter. Med handelsmännen spreds Islam till västra Kina och än idag är det kvarteren runt moskén som är de mest spännande. Inget besök i Xian är fullständigt utan att besöka Terrakottaarmén. Först när du står där och ser storleken och detaljrikedomen på Qin Shi Huangs underjordiska armé förstår du vilken rikedom och vilka resurser som en gång fanns här.

Resans Höjdpunkter

Program

DAG 1

Avresa från Sverige. Måltider och dryck serveras ombord på flyget.

DAG 2 Peking

Vi landar i Kinas kulturella centrum och huvudstad, Peking, och välkomnas av vår svensktalande guide. På vägen till hotellet besöker vi Himmelens tempel som med sitt blåglaserade tak blivit en symbol för Peking. Vi tar en rofylld promenad i parken och checkar sedan in på vårt centralt belägna hotell. Efter en stunds vila träffas vi för en välkomstmiddag. Lunch och middag ingår.

DAG 3

Vi börjar dagen med att besöka Himmelska fridens torg – Kinas politiska centrum – och fortsätter in till Förbjudna staden, där kejsarna levde i otrolig prakt. Här ser vi de stora salarna och de privata palatsen med alla sina rum och gömställen. Efter lunch tar vi oss nordväst till det kejserliga Sommarpalatset, kejsarfamiljens sommarresidens. Här njuter vi av den vackra vyn över Kunmingsjön och promenerar längs den 700 meter Långa gången. Sedan besöker vi en sidenfabrik där vi får lära oss om sidentillverkning. Kvällen är programfri för egna upptäckter. Guiden kan hjälpa till att ordna biljetter till en Pekingoperaföreställning för dig som önskar. Lunch ingår, middag på egen hand.

DAG 4

Dagen startar tidigt med ett besök till Ritanparken för att uppleva Pekingbornas morgongymnastik. Vi fortsätter sedan norrut till Kinesiska muren vid Mutianyu, en sektion som är högt belägen och mycket vacker. Vi åker linbana upp för att sedan på egen hand vandra och njuta av utsikten. Åter i Peking stannar vi till vid stadens olympiska arena, även kallad för fågelboet. Sedan får vi pröva på kinesisk fotmassage, perfekt efter vandringen på muren. Till middag serveras specialiteten Pekinganka. Om du vill se en Kung fu-show på kvällen, kan guiden hjälpa till att ordna biljetter. Lunch och middag ingår.

DAG 5

Idag upptäcker vi Peking till fots och med kollektivtrafik. Vi tar tunnelbanan till Lamatemplet följt av en cykelrikshatur genom de vindlande hutongerna. Här gör vi också ett hembesök hos en kinesisk familj. Vi får uppleva en teceremoni och  avslutar dagen på den berömda Sidenmarknaden. Här kan du fynda kläder, skor och smycken till mycket bra priser, om du kan konsten att pruta. Lunch ingår, middag på  egen hand.

DAG 6

Idag är en helt programfri dag.

Vi rekommenderar ett besök i konstområdet 798 eller varför inte passa på att njuta av prisvärd kinesisk massage. Lunch och middag på egen hand.

DAG 7 XIAN

Vi flyger till Xian som en gång var Kinas huvudstad. Där börjar vi med att se Stadsmuren, den största och bäst bevarade stadsmuren i Kina. Nästan 14 kilometer lång bildar den en rektangel kring den gamla stadsdelen. Vi besöker Stora moskén som idag är en av de äldsta, största och bäst bevarade moskéerna i Kina. Därefter tar vi en kortare promenad i stadens muslimska kvarter och charmas av marknader, väldoftande grillspett och kryddor. Lunch och middag ingår.

DAG 8

Idag beger vi oss till utgrävningen av den underjordiska Terrakottaarmén från 210-talet f.Kr. Den byggdes för att skydda kejsaren Qin Shi Huang Dis grav och vi får se en del av de ca 8 000 soldaterna, alla med individuella ansiktsdrag. Vi besöker en jadefabrik och en mattfabrik där vi får lära oss mer om lokala hantverkstraditioner. Vi återvänder till centrala Xian där vi avnjuter en härlig dumplingmiddag och en sång- och dansföreställning med inspiration från Tangdynastin. Lunch och middag ingår.

DAG 9

Dagen är programfri för egna strövtåg. Xians gamla stadsdel är mycket trevlig att bara strosa runt i, insupa atmosfären och kanske vila fötterna på ett trevligt café. 

TILLVAL A: Välj att följa med på en tur till berget Huashan, ett av Kinas fem mest berömda berg. Berget ligger ca tolv mil öster om Xian. Linbanan tar oss upp till västra toppen och vi kan njuta av utsikten och den omgivande naturen. Lunch ingår.

DAG 10

Vi beger oss till flygplatsen och tar flyget hem. Ankomst samma dag.

TILLVAL B: Förläng gärna resan med ytterligare 2 dagar och besök Longmengrottorna och det kända Shaolintemplet i Luoyang.

Intresseanmälan

  Reseinformation

  Tillvalspaket

  Beställ gärna vårt tillvalspaket så missar du inga upplevelser.

  TILLVALSPAKET A – DAG 9: "1 DAG HELIGA BERGET HUASHAN"

  DAGSPROGRAM

  DAG 9: Mt. Huashan är beläget vid Huayin City, 12 mil öster om Xian. Resan dit tar cirka två timmar. Mt Huashan är ett av Kinas fem inom taoismen viktigaste berg och har en lång historia av stor religiös betydelse. Här finns idag en mängd tempel och andra religiösa byggnader. Naturen runt berget lockar med sina branta klippor och vackra toppar. Vi tar linbanan upp till toppen av västra toppen och njuter av utsikten och mystiken på 2 090 m.ö.h. Efter lunch åker vi tillbaka till Xian och hotellet

  Nedanstående pris är beräknat på minst 4 personers deltagande. Vid färre deltagande erhålls separat pris.

  Pris per person: 1 650:-

  TILLVALSPAKET B – DAG 10-12: "3 DAGAR I LUOYANG"

  DAGSPROGRAM

  Dag 1: Efter frukosten tar vi snabbtåget till Luoyang öster om Xian. Resan tar ca 2 timmar. Vid ankomsten till tågstationen möts vi av vår engelsktalande lokalguide. Vi startar turen med att besöka Longmen grottorna även kända som drakportsgrottorna är en av Kinas 3 mest kända skulpturplatser. Totalt finns i detta område hela 2 300 grottor och nischer fyllda med buddhistiska statyer och inskriptioner. Efter lunchen besöker vi även White Horse Temple som byggdes under Han dynastin. Turen avslutas på vårt hotell. Kvällen är fri för egna upptäkter.

  Dag 2: Idag besöker vi det kända Shaolin templet. Templet som är beläget vi foten av Songshan Mountain byggdes ursprungligen år 495 under Wei dynastin. Förutom sin långa historia, är templet idag mest känd för utövandet av kampsporten Shaolin. Under turen kan det hända att vi får en uppvisning. Lunch ingår under turen. På eftermiddagen beger vi oss till tågstationen för resan tillbaka till Xian och vårt hotell. Middag inhandlas på egen hand innan tågresan.

  Dag 3: På morgonen beger vi oss till flygplatsen och tar flyget hem. Ankomst samma dag.

  Nedanstående pris är beräknat på minst 4 personers deltagande. Vid färre deltagande erhålls separat pris..
  Under Pionfestivalen (april) och Labor day (maj) tillkommer 1 200 kr/person

  Pris per person: från 3 950:-

  ingår i priset

  • Klimatkompenserat flyg till Peking, hem från Xian i ekonomiklass
  • Svensktalande guide
  • Hotell av god standard, del i dubbelrum med frukost
  • Utfärder enligt program inklusive entréavgifter och transporter
  • 6 luncher och 4 middagar inklusive måltidsdryck
  • Alla inrikestransporter enligt program
  • Flygskatter och säkerhetsavgifter
  • Utförlig information inför resan

  I TILLVALSPAKET A och B:

  • Program inklusive entréavgifter och transporter
  • TILLVALSPAKET A: 1 dag heliga berget Huashan: 1 lunch inklusive måltidsdryck och svensktalande guide
  • TILLVALSPAKET B: 3 dagar i Luoyang: 2 luncher, 1 middag inklusive måltidsdryck och engelsktalande guide

  Övrig information

  DETTA KAN BESTÄLLAS MOT TILLÄGG

  • Boende i enkelrum
  • Avbeställningsförsäkring
  • Reseförsäkring med Europeiska ERV
  • Anslutningsflyg (kontakta oss för pris)
  • Förlängning av resan (kontakta oss för offert)

  VISUM TILL KINA

  • Visum till Kina ingår ej i våra paket.
   Här kan ni läsa mer om hur och var ni ansöker om VISUM TILL KINA

  utbud av hotell

  Peking – Jianguo HotelPeking – Jianguo Hotel
  Peking – Jianguo HotelPeking – Jianguo Hotel

  Peking – Jianguo Hotel

  5 Jianguomen Outer Street 
  Beijing, China, 100020
  Tel.: +86 (10) 6500 2233
  Länk till hotellets hemsida

  Xian – Grand Dynasty Culture HotelXian – Grand Dynasty Culture Hotel
  Xian – Grand Dynasty Culture HotelXian – Grand Dynasty Culture Hotel

  Xian – Grand Dynasty Culture Hotel

  172 Lianhu Road
  Xian, 710002, China
  Tel.: +86 (29) 87216868
  Länk till hotellets hemsida