Kinas metropoler

Kinas metropoler

10 DAGAR PEKING / SHANGHAI
Följ med till Kinas mest intressanta städer som bjuder på kontraster och upplevelser i överflöd – från Pekings anrika kultur med storslagna sevärdheter som Förbjudna staden och Kinesiska muren till Shanghais hypermoderna skyskrapor, shopping och franska kolonialkvarter.

 Dessutom finns möjlighet att besöka den vackra vattenstaden Tongli.

 

Program

DAG 1

Avresa från Sverige. Måltider och dryck serveras ombord på flyget.

DAG 2 Peking

Vi landar i Kinas huvudstad, Peking, och välkomnas av vår svensktalande guide. På vägen till centrala Peking besöker vi Sommarpalatset och promenerar i den Långa gången, vackert dekorerad av målningar. I en pärlbutik får vi se hur sötvattenpärlor odlas. Efter lite vila på hotellet samlas vi för en gemensam välkomstmiddag. Lunch och middag ingår.

DAG 3

Vi börjar dagen med att besöka Himmelska fridens torg och fortsätter in till den Förbjudna staden, där kejsarna levde i otrolig prakt. Här ser vi de stora salarna och de privata palatsen med alla sina rum och gömställen. Efter lunch besöker vi Himmelens tempel, en av Kinas mest kända byggnader. Innan vi avslutar dagen får vi en välförtjänt fotmassage. Resten av eftermiddagen är programfri. Lunch ingår, middag på egen hand.

DAG 4

Idag åker vi utanför staden till den Kinesiska muren vid Mutianyu, en sektion som är högt belägen och mycket vacker. Vi åker linbana upp för att sedan på egen hand vandra och njuta av utsikten. Åter i Peking stannar vi till vid stadens olympiska arena, även kallad för fågelboet. Till middag serveras specialiteten Pekinganka. På kvällen kan guiden hjälpa till att ordna biljetter till en Pekingoperaföreställning för dig som önskar. Lunch och middag ingår.

DAG 5

Dagen är programfri för egna upptäckter.

Kanske besöker du någon av Pekings berömda shoppingmarknader eller konstområdet 798.

TILLVAL A: Upptäck Peking till fots och med kollektivtrafik. Vi tar tunnelbanan till Lamatemplet följt av en cykelrikshatur genom de vindlande hutongerna. Här gör vi också ett hembesök hos en kinesisk familj. Vi får uppleva en teceremoni och avslutar dagen på den berömda Sidenmarknaden. Här kan du fynda kläder, skor och smycken till mycket bra priser, om du kan konsten att pruta. De som vill kan stanna kvar och på egen hand ta sig tillbaka till hotellet. Lunch ingår, middag på egen hand.

DAG 6 Shanghai

Vi går upp tidigt och besöker Ritanparken där vi kan se Pekingbornas härliga morgongymnastik. Sedan beger vi oss mot flygplatsen och tar flyget till Kinas största stad, Shanghai. Innan kvällens middag tar vi en promenad på The Bund, stadens berömda promenadstråk längs med Huangpufloden. Lunch på egen hand. Middag ingår. 

DAG 7

I stadsdelen Pudong åker vi upp till 119:e våningen och njuter av utsikten från det nybyggda Shanghai Tower som med sina 623 meter tillhör en av världens högsta byggnader. Vi tar oss till gamla stan och besöker Yu Garden, en klassisk trädgård från Mingdynastin. Härifrån beger vi oss till Franska koncessionen och mysiga Tianzifang med roliga butiker, caféer och barer inhysta i de smala gränderna. Dagen avslutas med en fartfylld akrobatikshow. Lunch ingår, middag på egen hand.

DAG 8

Programfri dag för egna upptäckter. På kvällen äter vi en gemensam avskedsmiddag. Lunch på egen hand, middag ingår.

TILLVAL B: Idag får vi uppleva den charmiga vattenstaden Tongli. Vi strosar runt längs mysiga gränder, gör en båttur på kanalen och besöker Tuisiträdgården som finns upptagen på Unescos världsarvslista. Efter lunch har vi tid att shoppa souvenirer eller njuta av atmosfären på ett av caféerna. Lunch ingår.

DAG 9

Programfri dag.

Shoppa på någon av stadens marknader eller besök Disneyland. På kvällen kan guiden hjälpa till att ordna biljetter till en kvällskryssning på Huangpufloden, för dig som önskar. Lunch och middag på egen hand.

DAG 10

Vi tar flyget tillbaka till Sverige, ankomst samma dag.

Kinas metropoler

 AvresaHemkomstPlatser KvarPris 
 11 maj 201820 maj 2018+514 700:-VÄLJVALD RESA 
 7 sep 201816 sep 2018+514 700:-VÄLJVALD RESA 
 8 okt 201817 okt 2018+514 700:-VÄLJVALD RESA 
 4 nov 201813 nov 2018+514 700:-VÄLJVALD RESA 
VÄLJ ETT DATUM FÖR ATT GÅ VIDARE

Antal resenärer, kampanjod etc väljer du i nästa steg

Grattis - du har nu valt ett datum, nu är det bara bokningsbekräftelsen kvar
GÅ VIDARE

Ändra resedatum

Tillvalspaket

Beställ gärna vårt tillvalspaket så missar du inga upplevelser.

TILLVALSPAKET A – DAG 5: "UPPTÄCK PEKING TILL FOTS"

Vi starta dagen med att knyta på oss våra promenadskor och kliver ner i det mycket välfungerande underjordiska tunnelbanenätet som tar oss till Yonghegong templet – även kallat för Lamatemplet. Templet är ett av Pekings främsta tibetansk-buddhistiska tempel. Efter att vi blivit upplysta av Buddhismens lära tar vi en Cykelriksha genom hutongerna och gör ett besök hos en kinesisk familj. Efter lunchen besöker vi ett tehus där vi får lära oss konsten i att servera och dricka kinesiskt te. Peking är känt för bra och rolig shopping i några av marknaderna och vi passar på att titta in i ett av dessa; Xiushui Street eller Silk street som den kallas.  Här kan vi fynda kläder, skor och smycken till mycket bra priser – för den som kan konsten att pruta. Guiden för er därefter tillbaka till hotellet. De som vill kan stanna kvar och på egen hand ta sig tillbaka till hotellet. Lunch ingår.

Paketen genomförs vid minst 4 personers deltagande.

 

Pris per person: 750:-

TILLVALSPAKET B – DAG 8: "DAGSTUR TILL VATTENSTADEN TONGLI"

Idag beger vi oss till den charmiga lilla vattenstaden Tongli som ligger åtta mil väster om Shanghai. Staden som även kallas orientens Venedig ligger inbäddad mellan fem sjöar och mängder av små kanaler. Flera vackra stenbroar korsar dessa vattendrag.  Vi strosar runt längs mysiga gränder, tar en båttur på kanalen och besöker Tuisiträdgården som finns upptagen på Unescos världsarvslista. Efter lunch har vi egen tid för att shoppa suvenirer och njuta av atmosfären på ett av kafeerna eller tehusen. Lunch ingår.

Paketen genomförs vid minst 4 personers deltagande.

 

Pris per person: 1 450:-

ingår i priset

 • Flyg till Peking, hem från Shanghai i ekonomiklass
 • Svensktalande guide
 • Hotell av god standard, del i dubbelrum med frukost
 • Utfärder enligt program inklusive entréavgifter och transporter
 • 4 luncher och 4 middagar inklusive måltidsdryck
 • Alla inrikestransporter enligt program
 • Flygskatter och säkerhetsavgifter
 • Utförlig information inför resan

I TILLVALSPAKET A och B:

 • Program inklusive entréavgifter och transporter
 • Svensktalande guide
 • TILLVALSPAKET A – DAG 5: 1 lunch inklusive måltidsdryck
 • TILLVALSPAKET B – DAG 8: 1 lunch inklusive måltidsdryck

Övrig information

DETTA KAN BESTÄLLAS MOT TILLÄGG

 • Boende i enkelrum
 • Avbeställningsförsäkring med Europeiska ERV
 • Reseförsäkring med Europeiska ERV
 • Anslutningsflyg (kontakta oss för pris)
 • Förlängning av resan (kontakta oss för offert)

VISUM TILL KINA

 • Visum till Kina ingår ej i våra paket. 
  Sedan 1 december 2017 har rutinerna för att ansöka om visum för svenska medborgare förändrats. 

  Här kan ni läsa mer om hur och var ni ansöker om VISUM TILL KINA

utbud av hotell

Peking – Jianguo Hotel

5 Jianguomen Outer Street 
Beijing, China, 100020
Tel.: +86 (10) 6500 2233
Länk till hotellets hemsida

Shanghai – Kingtown Hotel Plaza

126 Xinzha Road, Huangpu 
Shanghai, 200003, China
Tel.: +86 (21) 61371111
Länk till hotellets hemsida 

 

BOKA RESA