Kinas metropoler

10 DAGAR PEKING / SHANGHAI
Följ med till Kinas mest intressanta städer – Peking och Shanghai – som bjuder på kontraster och upplevelser i överflöd. Dessutom finns möjlighet att besöka den vackra vattenstaden Tongli.

Upplev Kinas två viktigaste städer på en och samma resa. Kineserna upphör aldrig att fascineras över hur olika Peking och Shanghai är. Alla i Kina har sin egen favorit. På den här resan får du möjlighet att själv skapa dig en uppfattning. Peking är djupt förankrat i den nordkinesiska myllan. 600 år som huvudstad gör att staden är full av kulturskatter, och i de gamla kvarteren lever uråldriga traditioner kvar. Mitt ibland det gamla finns det innovativa och moderna. Moderna skyskrapor står vägg i vägg med gamla palats och tempel. Staden präglas också starkt av att regeringen och alla dess byråkrater har sitt säte här.

Efter att ha sett Pekings alla stora sevärdheter ger vi oss iväg söderut till Kinas största stad, Shanghai. Här i Kinas ekonomiska huvudstad möts vi av en betydligt yngre och modernare stad. Här finns ingen forntida historia. Dagens Shanghai skapades i princip under ett nästan hundraårigt kolonialstyre innan kommunisterna tog över landet. Fransoser, britter, ryssar med flera byggde upp sina egna stadsdelar med egen polis och lagstiftning. Shanghai var under första halvan av 1900-talet den rikaste staden i Asien, men efter kommunisternas maktövertagande förföll staden snabbt. Efter att Kina öppnat upp mot omvärlden har dock en ny guldålder inletts och idag är Shanghai hela Kinas ekonomiska drivmotor. Ingen annanstans i Kina går utvecklingen lika snabbt som i Shanghai, nya skyskrapor växer som svampar ur jorden. Modern arkitektur mitt bland vackra kolonialbyggnader, bra shopping och ett sprudlande nattliv gör vistelsen i Shanghai oförglömlig. En annorlunda stad bjuder också på annorlunda sevärdheter. Vi beundrar utsikten från en hypermodern skyskrapa, besöker en bedårande sydkinesisk trädgård och besöker de hippa restaurerade delarna av den forna franska koncessionen. Den som önskar lämna storstaden en stund kan göra en dagsutflykt till den välbevarade sydkinesiska kanalstaden Tongli.

 

Program

DAG 1

Avresa från Sverige. Måltider och dryck serveras ombord på flyget.

DAG 2 Peking

Vi landar i Kinas huvudstad, Peking, och välkomnas av vår svensktalande guide. På vägen till centrala Peking besöker vi Sommarpalatset och promenerar i den Långa gången, vackert dekorerad av målningar. I en pärlbutik får vi se hur sötvattenpärlor odlas. Efter lite vila på hotellet samlas vi för en gemensam välkomstmiddag. Lunch och middag ingår.

DAG 3

Vi börjar dagen med att besöka Himmelska fridens torg och fortsätter in till Förbjudna staden, där kejsarna levde i otrolig prakt. Här ser vi de stora salarna och de privata palatsen med alla sina rum och gömställen. Efter lunch besöker vi Himmelens tempel, en av Kinas mest kända byggnader. Innan vi avslutar dagen får vi en välförtjänt fotmassage. Resten av eftermiddagen är programfri. Lunch ingår, middag på egen hand.

DAG 4

Idag åker vi utanför staden till Kinesiska muren vid Mutianyu, en sektion som är högt belägen och mycket vacker. Vi åker linbana upp för att sedan på egen hand vandra och njuta av utsikten. Åter i Peking stannar vi till vid stadens olympiska arena, även kallad för fågelboet. Till middag serveras specialiteten Pekinganka. På kvällen kan guiden hjälpa till att ordna biljetter till en Pekingoperaföreställning för dig som önskar. Lunch och middag ingår.

DAG 5

Dagen är programfri för egna upptäckter.

Kanske besöker du någon av Pekings berömda shoppingmarknader eller konstområdet 798.

TILLVAL A: Upptäck Peking till fots och med kollektivtrafik. Vi tar tunnelbanan till Lamatemplet följt av en cykelrikshatur genom de vindlande hutongerna. Här gör vi också ett hembesök hos en kinesisk familj. Vi får uppleva en teceremoni och avslutar dagen på den berömda Sidenmarknaden. Här kan du fynda kläder, skor och smycken till mycket bra priser, om du kan konsten att pruta. De som vill kan stanna kvar och på egen hand ta sig tillbaka till hotellet. Lunch ingår, middag på egen hand.

DAG 6 Shanghai

Vi går upp tidigt och besöker Ritanparken där vi kan se Pekingbornas härliga morgongymnastik. Sedan beger vi oss mot flygplatsen och tar flyget till Kinas största stad, Shanghai. Innan kvällens middag tar vi en promenad på The Bund, stadens berömda promenadstråk längs med Huangpufloden. Lunch på egen hand. Middag ingår. 

DAG 7

I stadsdelen Pudong åker vi upp till 119:e våningen och njuter av utsikten från det nybyggda Shanghai Tower som med sina 623 meter tillhör en av världens högsta byggnader. Vi tar oss till gamla stan och besöker Yu Garden, en klassisk trädgård från Mingdynastin. Härifrån beger vi oss till Franska koncessionen och mysiga Tianzifang med roliga butiker, caféer och barer inhysta i de smala gränderna. Dagen avslutas med en fartfylld akrobatikshow. Lunch ingår, middag på egen hand.

DAG 8

Programfri dag för egna upptäckter. På kvällen äter vi en gemensam avskedsmiddag. Lunch på egen hand, middag ingår.

TILLVAL B: Idag får vi uppleva den charmiga vattenstaden Tongli. Vi strosar runt längs mysiga gränder, gör en båttur på kanalen och besöker Tuisiträdgården som finns upptagen på Unescos världsarvslista. Efter lunch har vi tid att shoppa souvenirer eller njuta av atmosfären på ett av caféerna. Lunch ingår.

DAG 9

Programfri dag.

Shoppa på någon av stadens marknader eller besök Disneyland. På kvällen kan guiden hjälpa till att ordna biljetter till en kvällskryssning på Huangpufloden, för dig som önskar. Lunch och middag på egen hand.

DAG 10

Vi tar flyget tillbaka till Sverige, ankomst samma dag.

Intresseanmälan

  Reseinformation

  Tillvalspaket

  Beställ gärna vårt tillvalspaket så missar du inga upplevelser.

  TILLVALSPAKET A – DAG 5: "UPPTÄCK PEKING TILL FOTS"

  DAGSPROGRAM

  Vi starta dagen med att knyta på oss våra promenadskor och kliver ner i det mycket välfungerande underjordiska tunnelbanenätet som tar oss till Yonghegong templet – även kallat för Lamatemplet. Templet är ett av Pekings främsta tibetansk-buddhistiska tempel. Efter att vi blivit upplysta av Buddhismens lära tar vi en Cykelriksha genom hutongerna och gör ett besök hos en kinesisk familj. Efter lunchen besöker vi ett tehus där vi får lära oss konsten i att servera och dricka kinesiskt te. Peking är känt för bra och rolig shopping i några av marknaderna och vi passar på att titta in i ett av dessa; Xiushui Street eller Silk street som den kallas.  Här kan vi fynda kläder, skor och smycken till mycket bra priser – för den som kan konsten att pruta. Guiden för er därefter tillbaka till hotellet. De som vill kan stanna kvar och på egen hand ta sig tillbaka till hotellet. Lunch ingår.

  Nedanstående pris är beräknat på minst 4 personers deltagande. Vid färre deltagande erhålls separat pris.

  Pris per person: 650:-

  TILLVALSPAKET B – DAG 8: "DAGSTUR TILL VATTENSTADEN TONGLI"

  DAGSPROGRAM

  Idag beger vi oss till den charmiga lilla vattenstaden Tongli som ligger åtta mil väster om Shanghai. Staden som även kallas orientens Venedig ligger inbäddad mellan fem sjöar och mängder av små kanaler. Flera vackra stenbroar korsar dessa vattendrag.  Vi strosar runt längs mysiga gränder, tar en båttur på kanalen och besöker Tuisiträdgården som finns upptagen på Unescos världsarvslista. Efter lunch har vi egen tid för att shoppa suvenirer och njuta av atmosfären på ett av kafeerna eller tehusen. Lunch ingår.

  Nedanstående pris är beräknat på minst 4 personers deltagande. Vid färre deltagande erhålls separat pris.

  Pris per person: 1 450:-

  ingår i priset

  • Klimatkompenserat flyg till Peking, hem från Shanghai i ekonomiklass
  • Svensktalande guide
  • Hotell av god standard, del i dubbelrum med frukost
  • Utfärder enligt program inklusive entréavgifter och transporter
  • 4 luncher och 4 middagar inklusive måltidsdryck
  • Alla inrikestransporter enligt program
  • Flygskatter och säkerhetsavgifter
  • Utförlig information inför resan

  I TILLVALSPAKET A och B:

  • Program inklusive entréavgifter och transporter
  • Svensktalande guide
  • Tillval A: Upptäck Peking till fots: 1 lunch inklusive måltidsdryck
  • Tillval B: 1 dag till vattenstaden Tongli: 1 lunch inklusive måltidsdryck

  Övrig information

  DETTA KAN BESTÄLLAS MOT TILLÄGG

  • Boende i enkelrum
  • Avbeställningsförsäkring
  • Reseförsäkring med Europeiska ERV
  • Anslutningsflyg (kontakta oss för pris)
  • Förlängning av resan (kontakta oss för offert)

  VISUM TILL KINA

  • Visum till Kina ingår ej i våra paket. 
   Här kan ni läsa mer om hur och var ni ansöker om VISUM TILL KINA

  utbud av hotell

  Peking – Jianguo HotelPeking – Jianguo Hotel
  Peking – Jianguo HotelPeking – Jianguo Hotel

  Peking – Jianguo Hotel

  5 Jianguomen Outer Street 
  Beijing, China, 100020
  Tel.: +86 (10) 6500 2233
  Länk till hotellets hemsida

  Shanghai – Kingtown Hotel Plaza

  126 Xinzha Road, Huangpu 
  Shanghai, 200003, China
  Tel.: +86 (21) 61371111
  Länk till hotellets hemsida