Peking de Luxe

8 DAGAR PEKING

Resan arrangeras av vårt systerföretag Lotus Travel, vi hänvisar till följande länk för mer information och bokning: https://lotustravel.se/resa/kina/peking-de-luxe/ 

Resans Höjdpunkter

 • Morgongymnastik i en av Pekings parker

Program

DAG 1

Avresa från Sverige. Måltider och dryck serveras ombord.

DAG 2 PEKING

Vi landar på Pekings flygplats, där vi välkomnas av vår svensktalande guide. Som huvudstad och hemstad för många av Kinas kejsare finns här några av landets vackraste tempel och palats. Men staden är också väldigt modern, med innovativa skyskrapor, exklusiva gallerior och trendiga restauranger. Här växer konstnärskollektiv upp i gamla industriområden och hutongkvarter förvandlas till hippa områden med caféer och lokala designbutiker. Det är dessa kontraster som gör staden så fantastisk. Vi inleder vår resa med ett besök vid Sommarpalatset. Här ser vi den Långa gången, dekorerad med över 1 400 vackra målningar. På vägen till vårt hotell passerar vi Fågelboet, platsen för de olympiska spelen. Vi installerar oss sedan på hotellet och har möjlighet att vila lite innan vår gemensamma välkomstmiddag. Lunch och middag ingår.

DAG 3

Mitt i Peking ligger Himmelska fridens torg. Att befinna sig på platsen där flera av landets lyckligaste och mest tragiska händelser ägt rum känns mycket speciellt. Vi promenerar över torget och kommer fram till Förbjudna staden – världens största kejsarpalats. Här levde de kinesiska kejsarna, totalt isolerade från omvärlden, ända fram till 1911. Redan för fem tusen år sedan började man att framställa siden i Kina, vi besöker en sidenaffär, där vi får en fin introduktion till hantverket. Peking är berömt för sin shopping och på en av stadens marknader får vi möjlighet att stilla vårt eventuella shoppingbegär. Kvällens middag är en smakrik barbeque, där vi grillar vår mat direkt på bordet. Lunch och middag ingår.

DAG 4

I dag reser vi över 2 000 år tillbaka i tiden, när vi får vandra på historiens största byggnadsverk – Kinesiska muren. Vi besöker Mutianyu, en av de vackraste delarna av muren. Den ligger vid bergen norr om Peking och vägen dit går genom vacker landsbygd och mysiga små byar. Muren är högt belägen så vi tar linbanan upp och belönas med en fantastisk utsikt. Muren slingrar sig som en orm över bergskammarna så långt ögat når. Tillbaka i Peking är resten av dagen programfri. Lunch ingår, middag på egen hand.

DAG 5

På morgonen tar vi oss till en park för att uppleva den speciella morgongymnastiken. Här kan vi inspireras av de äldre pekingborna som tränar och dansar in den nya dagen. Vi besöker Himmelens tempel som anses vara en av landets vackraste byggnader. För inte så länge sedan kryllade Peking av cyklar. I takt med att fler fått det bättre ställt har cyklarna ersatts av bilar. Men än finns det lugna kvarter med trånga och smala gränder där cyklar fortfarande lämpar sig bäst. Vi åker cykelriksha in bland dessa smala gränder, hutongerna. Här råder ett lugn man inte hittar i den övriga staden. Vi får en inblick i kinesisk vardag när vi hälsar på hemma hos en kinesisk familj. På kvällen får vi uppleva en fartfylld akrobatikshow, något som är väldigt populärt i Kina. Lunch och middag ingår.

DAG 6

Kina är i dag världens största producent av sötvattenspärlor och i en pärlaffär får vi se vackra pärlor i otaliga färger, former och storlekar. Lamatemplet är det finaste tibetansk-buddhistiska templet utanför Tibet. Här ser vi en 26 meter hög Buddhastaty som är utskuren ur ett enda stycke sandelträ. I kväll avnjuter vi den goda Pekingankan som bäst äts i tunna pannkakor med purjolök och sesamsås. Lunch och middag ingår.

DAG 7

Vår sista dag i Peking är programfri. Lunch och middag på egen hand. Det finns mycket att upptäcka och vår guide kommer gärna med förslag. Kanske besöker du någon av de många shoppingmarknader som finns i staden. Vi rekommenderar också ett besök i konstområdet 798. Här finns förutom fantastisk modern konst också många mysiga uteserveringar och trevliga butiker.

DAG 8

Flyg tillbaka till Sverige. Hemkomst samma dag.

Intresseanmälan

  Reseinformation

  ingår i priset

  • Flyg Stockholm/ Göteborg/ Köpenhamn till Peking i ekonomiklass tur och retur.
  • Sex nätter med del i dubbelrum på hotell av god standard. (Enkelrumstillägg tillkommer för dig som reser ensam)
  • Svensktalande guide.
  • Fullständigt program inklusive samtliga entréavgifter.
  • Frukost alla dagar och nio måltider inklusive måltidsdryck.
  • Alla transporter och bagagehantering i Kina.
  • Dricks till chaufförer och guider.
  • Flygskatter och säkerhetsavgifter.
  • Informationsskrift.
  • Karta.

  Övrig information

  Denna resa arrangeras av vårt systerföretag Lotus Travel! Mer information finns här: https://lotustravel.se/resa/kina/peking-de-luxe/

  utbud av hotell

  Peking – Qianmen Hotel PekingPeking – Qianmen Hotel Peking
  Peking – Qianmen Hotel PekingPeking – Qianmen Hotel Peking

  Peking – Qianmen Hotel Peking

  175 Yong'an Road,
  Beijing , China,100050
  Tel: +86 (10) 6301 6688
  Mer information om hotellet