Yunnan & Tibet

14 DAGAR KUNMING / DALI / LIJIANG / LHASA / PEKING
På vår resa till Yunnan och Tibet får du uppleva dramatisk natur, oförglömliga möten med minoritetsfolk och en intressant historia.

Det bästa av två olika resor på en och samma resa, är det verkligen möjligt? Yunnan, provinsen ”söder om molnen”, är en av Kinas bäst bevarade hemligheter. Längst ner i sydvästra Kina bland snöklädda berg och spegelblanka sjöar ligger pittoreska minoritetsbyar med en intressant historia och kultur. Närheten till Tibet, Burma och Laos har inte bara kryddat historien utan även maten. Yunnan-restauranger är berömda världen över för sina munvattnande frestelser. Härifrån kommer också några av världens finaste teer, så du kommer inte ha några problem att skölja ner den delikata maten.

Resan avslutas i Lhasa där många resedrömmar besannas då vi besöker Potalapalatset. I lugn takt besöker vi även stadens andra sevärdheter innan vi tar tåget på världens högst belägna järnväg till Peking.

Resans Höjdpunkter

 • Grottorna i Shiboshan
 • Stenskogen

Program

DAG 1

Avresa från Sverige, måltider och dryck serveras ombord.

DAG 2 KUNMING

Vi landar i Kunming på eftermiddagen och möts upp av vår svensktalande guide. Kunming kallas ofta för den eviga vårens stad på grund av dess behagliga klimat. I provinsen Yunnan lever 23 av Kinas minoriteter sida vid sida och överallt ser vi människor i färggranna folkdräkter. Vi checkar in på vårt hotell och har möjlighet att vila innan kvällens gemensamma välkomstmiddag. Lunch på egen hand, middag ingår.

DAG 3

Idag gör vi en tur till den berömda Stenskogen där ”träden” är upp till 30 meter höga! Den bildades för 200 miljoner år sedan när havet drog bort och jordskorpan höjde sig. Efter lunch besöker vi en färggrann blomstermarknad innan vi återvänder till hotellet. Lunch och middag ingår.

DAG 4 DALI

Vi tar snabbtåget till staden Dali där Baifolkets rosa och vita dräkter lyser upp i gatuvimlet. Efter ankomsten beger vi soss till den lilla byn Zhoucheng där vi får prova på och lära oss det lokala hantverket knytbatik. Vi äter lunch och vandrar genom den gamla stadsdelen innan vi besöker de tre pagodorna kända över hela Kina. Lunch och middag ingår.

DAG 5 LIJIANG

Resan fortsätter med buss till världsarvsstaden Lijiang där vi ska bo i tre nätter. Lijiang är känd för sina slingrande kanaler kantade med mysiga restauranger och tehus. På vägen dit besöker vi byn Shaxi och de berömda grottorna i Shibaoshan. Lunch och middag ingår.

DAG 6

Idag åker vi sex mil norr om Lijiang för att beskåda en av världens djupaste raviner och Yangtzeflodens mäktiga flöde vid Tigersprångsklyftan. Lunch och middag ingår.

DAG 7

Efter en promenad genom Lijiangs vackra gamla stadsdel är resten av dagen programfri för egna upptäckter.

Njut en kopp te i ett tehus vid kanalerna eller besök någon av de fina hantverksbutikerna. Varför inte avsluta kvällen med en drink på en av de mysiga uteserveringarna. Lunch och middag på egen hand.

DAG 8 LHASA

Vi flyger till Lhasa i det mytomspunna Tibet. Från planet ser vi de snöklädda bergstopparna innan vi landar på Gonggars flygplats, 3 572 m.ö.h. Vi åker sedan till Lhasa och checkar in på vårt hotell. Resten av dagen tar vi det lugnt och anpassar oss till den höga höjden. Lunch och middag ingår.

DAG 9

Lhasa ligger i en dalgång omgiven av upp till 5 500 meter höga berg. Vi promenerar längs Barkhor, en av tre pilgrimsvägar runt Jokhangtemplet, och ser munkar i vinröda dräkter, nomadkvinnor med turkoser i håret och stolta Khampasinvånare från östra Tibet. Här kastar sig pilgrimerna raklånga och ber innan de träder in i templet för att offra jaksmör i de lampor som ständigt brinner. Lunch och middag ingår.

DAG 10

Idag besöker vi Potalapalatset, Tibets mest berömda byggnad. Palatset byggdes på 1600-talet och fungerade som Dalai Lamornas bostad i mer än 300 år. Byggnaden dominerar Lhasadalen och har 13 våningar och över 1 000 rum. Vi besöker även Norbulingka, Dalai Lamas sommarpalats fram till hans exil 1959. Vi avslutar dagen med ett besök hemma hos en tibetansk familj. Lunch och middag ingår.

DAG 11

Efter en programfri förmiddag kliver vi på tåget som ska ta oss tvärs över Kina till Peking. En tågresa på nästan 400 mil längs världens högst belägna järnväg. Lunch ingår middag på egen hand.

DAG 12 Tågresa

Vi har tid att reflektera över alla upplevelser medan vi följer landskapets skiftningar genom tågfönstret. På de karga vidderna skymtar vi nomadläger och betande jakar. Lunch och middag på egen hand.

DAG 13 PEKING

På morgonen kommer vi fram till Peking. Vi åker till vårt hotell för incheckning. Resten av dagen är programfri. På kvällen samlas vi för en gemensam avskedsmiddag. Lunch på egen hand, middag ingår.

DAG 14

Vi beger oss till flygplatsen och tar flyget hem. Ankomst samma dag. Förläng gärna resan med ett par dagar i Peking.

Intresseanmälan

  Reseinformation

  ingår i priset

  • Klimatkompenserat flyg till Kunming, hem från Peking i ekonomiklass
  • Svensktalande guide
  • Hotell av god standard, del i dubbelrum med frukost
  • Två nätter i delad fyr- eller sexbäddskupé (soft sleeper eller hard sleeper) på tåget Lhasa-Peking (blandade kön)
  • Utfärder enligt program inklusive entréavgifter och transporter
  • 8 luncher och 9 middagar inklusive måltidsdryck
  • Alla inrikestransporter enligt program
  • Inresetillstånd till Tibet
  • Flygskatter och säkerhetsavgifter
  • Utförlig information inför resan

  Övrig information

  DETTA KAN BESTÄLLAS MOT TILLÄGG

  • Boende i enkelrum
  • Avbeställningsskydd
  • Reseförsäkring med Europeiska ERV
  • Anslutningsflyg (kontakta oss för pris)
  • Förlängning av resan (kontakta oss för offert)

  VISUM TILL KINA

  • Visum till Kina ingår ej i våra paket. 

   Här kan ni läsa mer om hur och var ni ansöker om VISUM TILL KINA

   OBS! För resor som inkluderar inresa till Tibet måste alla resenärer ansöka om Turistvisum/single entry  – INTE Entry visa/gruppvisum