Sichuans Pärlor

Sichuans Pärlor

8 DAGAR CHONGQING / DAZU / CHENGDU / EMEI / LESHAN
Upplev den exotiska Sichuanprovinsen känd för sin kryddstarka mat, vackra natur och naturligtvis jättepandan.

På resan får du uppleva fascinerande hällristningarna vid Dazu, jättebuddhan i Leshan och det heliga Emeiberget, alla tre uppsatta på Unescos världsarvslista. Vi gör även ett oförglömligt besök på Chengdu Research Base där man jobbar för att bevara och utöka beståndet av den utrotningshotade jättepandan.

Resans Höjdpunkter

 • Hällristningarna vid Dazu
 • Jättebuddhan i Leshan
 • Folkets stora sal i Chongqing
 • Prova på Hot Pot

Program

DAG 1

Avresa med flyg från Sverige. Middag och frukost serveras ombord.

DAG 2 CHONGQING

Vi ankommer Chongqing och möts av vår svensktalande guide. Chongqing är en av Kinas största och snabbast växande städer. Vi börjar med att besöka Ciqikous mysiga gamla stadsdel – berömd för sin tillverkning av porslin under Ming- och Qingdynastin – och passerar sedan Folkets stora sal som med sitt vackra tak är en symbol för Chongqing. Vid Yangtzefloden i Hubeiprovinsen ligger de Tre klyftornas damm som är världens största damm och täcker en niondel av Kinas energibehov. Här i Chongqing finns ett museum där vi får veta mer om detta enorma bygge. Vi beger oss till den högt belägna Elingparken för en panoramavy över Chongqing och floderna. Sedan checkar vi in på vårt hotell och har möjlighet att vila en stund innan vår gemensamma välkomstmiddag. Lunch och middag ingår.

DAG 3

Vi börjar dagen med att se när Chongqingborna utför sin morgongymnastik. Sedan fortsätter vi till Dazu, berömt för sina hällristningar. Området som finns upptaget på Unescos världsarvslista består av över 50 000 skulpturer och bilder uthuggna i berget. De äldsta dateras ända tillbaka till 600-talet. Motiven är både religiösa och vardagliga vilket ger en mycket intressant bild av hur det var att leva i Kina på den tiden. Tillbaka i Chongqing får vi prova en av stadens kryddstarka specialiteter, Hot Pot. Lunch och middag ingår.

DAG 4 CHENGDU

Resan fortsätter med expresståget till Sichuans provinshuvudstad Chengdu. Chengdu är berömd för sitt forskningscentrum för jättepandan där man genom utbildning och uppfödning försöker bevara den utrotningshotade arten. Vi gör ett besök här och lär oss mer om arbetet och de otroligt söta pandorna. Det finns många tehus i Chengdu och i ett av dem får vi provsmaka det kinesiska teet. Sedan besöker vi Jinligatan, ett område byggt i gammal traditionell stil med många små matställen, tehus och butiker som säljer lokalt hantverk. Vi får lära oss att spela mahjong, ett mycket populärt spel i Kina. På kvällen äter vi dim sum på mysiga restaurangen Shunxing Tea House. Lunch och middag ingår.

DAG 5

Hela dagen är programfri för egna äventyr.
Vi rekommenderar att du besöker Kuan Zhai Xiang Zi som är ett trendigt område med många mysiga restauranger, caféer och butiker. Passa även på att besöka People´s park för att ta del av hengdubornas rekreationsaktiviteter. Överallt i parken hörs smattret av träbrickor, när pensionärerna spelar Mahjong. Lunch och middag på egen hand.

DAG 6 EMEI

Resan går vidare med buss genom vacker natur och landsbygd fram till det heliga Emeiberget. Berget som är 3 099 meter högt, är ett av buddhismens fyra heliga berg och ligger på gränsen till den tibetanska högplatån. Vi tar linbanan nästan ända upp till toppen och njuter av den vackra naturen. Berget har en otrolig artrikedom av växter och djur och här finns bland annat flera olika sorters apor. Vi tar linbanan ner igen och checkar in på vårt hotell beläget vid foten av berget. Lunch och middag ingår.

DAG 7 LESHAN

Vi fortsätter österut till staden Leshan som är berömd för sin enorma jättebuddha i sten. Den 71 meter höga buddhastatyn är uthuggen ur berget precis där de tre floderna Qingyi, Dadu och Min korsas. Runt jättebuddhan finns flera tusen andra buddhafigurer. Vi tar en båttur på floden och får en magnifik vy över detta fantastiska världsarv. Tillbaka i Chengdu tar vi snabbtåget till Chongqing och checkar in på vårt hotell. På kvällen äter vi en gemensam avskedsmiddag. Lunch och middag ingår.

DAG 8 CHONGQING

Vi beger oss till flygplatsen och tar flyget hem via Peking. Ankomst samma dag.

Sichuans Pärlor

 AvresaHemkomstPlatser KvarPris 
 18 maj 201825 maj 2018+517 500:-VÄLJVALD RESA 
 3 aug 201810 aug 2018+517 500:-VÄLJVALD RESA 
VÄLJ ETT DATUM FÖR ATT GÅ VIDARE

Antal resenärer, kampanjod etc väljer du i nästa steg

Grattis - du har nu valt ett datum, nu är det bara bokningsbekräftelsen kvar
GÅ VIDARE

Ändra resedatum

ingår i priset

 • Flyg till Chongqing tur och retur i ekonomiklass
 • Svensktalande guide
 • Hotell av god standard, del i dubbelrum med frukost
 • Utfärder enligt program inklusive entréavgifter och transporter
 • 5 luncher och 5 middagar inklusive måltidsdryck
 • Alla inrikestransporter
 • Flygskatter och säkerhetsavgifter
 • Utförlig information inför resan

 

Övrig information

DETTA KAN BESTÄLLAS MOT TILLÄGG

 • Boende i enkelrum
 • Avbeställningsförsäkring med Europeiska ERV
 • Reseförsäkring med Europeiska ERV
 • Anslutningsflyg (kontakta oss för pris)
 • Förlängning av resan (kontakta oss för offert)

VISUM TILL KINA

 • Visum till Kina ingår ej i våra paket. 
  Sedan 1 december 2017 har rutinerna för att ansöka om visum för svenska medborgare förändrats. 

  Här kan ni läsa mer om hur och var ni ansöker om VISUM TILL KINA

utbud av hotell

Chengdu – Tianfu Sunshine Hotel

2 Taisheng Bei Lu
Chengdu, 610000, China
Tel.: +86 (28) 86922233
Länk till hotellets hemsida 

Chongqing – 88 Eling Park Hotel

181 Eling Zheng Street
Chongqing, 400014, China
Tel.: +86 ...
Länk till hotellets hemsida (Ingen hemsida)

 

Emeishan – Century Sunshine Hotel

East Section of Mingshan Road,
Emeishan, 614200, China
Tel.: +86 (833) 5556666
Länk till hotellets hemsida 

BOKA RESA