Sichuans pärlor

9 DAGAR CHONGQING / DAZU / CHENGDU / EMEI / LESHAN / PEKING
På vår resa till Sichuan får du uppleva hällristningarna vid Dazu, jättebuddhan i Leshan och det heliga Emeiberget, alla tre uppsatta på Unescos världsarvslista. Vi gör även ett besök på Chengdu Research Base där man jobbar för att bevara och utöka beståndet av den utrotningshotade jättepandan

KINAS MATMEKKA OCH HEM FÖR JÄTTEPANDAN

Gillar du smakrik mat och vacker natur? Vill du se den utrotningshotade jättepandan? Vill du uppleva en anrik kulturbygd långt från turiststråken? Då är denna resa något för dig! I Sichuan finns några av Kinas vackraste naturområden, välbesökta tehus där mahjongbrickornas sorl är öronbedövande, levande tempel där urgamla sedvänjor hålls vi hävd, men också några av Kinas snabbast växande moderna metropoler.

Men oavsett om du befinner dig mitt i en dynamisk storstad eller i en harmonisk bambulund utanför ett tempel så känns det tydligt att du är i just Sichuan. Sichuaneserna har en mycket stark lokal identitet. Förutom den karaktäristiska dialekten och den lugnare livsrytmen har maten en alldeles speciell roll. Att äta gott är förvisso en viktig del av livet för alla kineser, men i Sichuan har det utvecklats till en konstart! Sichuanköket är ett av Kinas viktigaste, med över 6 000 registrerade rätter. Några rätter är naturligtvis starka, men i mångfalden finns något för alla smaker. Sichuanmaten har idag spritt sig över hela landet och blivit en del av husmanskosten för en majoritet av kineserna. Som enda stad i Fastlandskina fick Chengdu 2011 Unesco-utmärkelsen City of Gastronomy, så nu har sichuaneserna papper på det de alltid har vetat – att deras mat är bäst i hela Kina!

Resans Höjdpunkter

Program

DAG 1

Avresa med flyg från Sverige. Middag och frukost serveras ombord.

DAG 2 CHONGQING

Vi ankommer Chongqing på eftermiddagen och möts av vår svensktalande guide. Chongqing som är en av Kinas största och snabbast växande städer. På väg till vårt hotell stannar vi till vid den högt belägna Elingparken för en panoramavy över Chongqing och floderna. Vi checkar sedan in på vårt hotell och har möjlighet att vila en stund innan vår gemensamma välkomstmiddag. Lunch på egen hand, middag ingår.

DAG 3

Vi börjar dagen med transfer till staden Dazu, berömt för sina hällristningar. Området som finns upptaget på Unescos världsarvslista består av över 50 000 skulpturer och bilder uthuggna i berget. De äldsta dateras ända tillbaka till 600-talet. Motiven är både religiösa och vardagliga vilket ger en mycket intressant bild av hur det var att leva i Kina på den tiden. Tillbaka i Chongqing besöker vi Ciqikous mysiga gamla stadsdel – berömd för sin tillverkning av porslin under Ming- och Qingdynastin – och passerar sedan Folkets stora sal som med sitt vackra tak är en symbol för Chongqing. Till middag får vi prova en av stadens kryddstarka specialiteter, Hot Pot. Lunch och middag ingår.

DAG 4 CHENGDU

Resan fortsätter med expresståget till Sichuans provinshuvudstad Chengdu. Chengdu är berömd för sitt forskningscentrum för jättepandan där man genom utbildning och uppfödning försöker bevara den utrotningshotade arten. Vi gör ett besök här och lär oss mer om arbetet och de otroligt söta pandorna. Det finns många tehus i Chengdu och i ett av dem får vi provsmaka det kinesiska teet. Sedan besöker vi Jinligatan, ett område byggt i gammal traditionell stil med många små matställen, tehus och butiker som säljer lokalt hantverk. Här finns möjlighet att lära sig spela mahjong, ett mycket populärt brädspel i Kina. På kvällen äter vi dim sum på mysiga restaurangen Shunxing Tea House. Lunch och middag ingår.

DAG 5

Hela dagen är programfri för egna äventyr eller bokning av tillvalspaketen.
Vi rekommenderar att du besöker Kuan Zhai Xiang Zi som är ett trendigt område med många mysiga restauranger, caféer och butiker. Passa även på att besöka People´s park för att ta del av chengdubornas rekreationsaktiviteter. Överallt i parken hörs smattret av träbrickor, när pensionärerna spelar Mahjong. Lunch och middag på egen hand. 

DAG 6 EMEI

Resan går vidare med buss genom vacker natur och landsbygd fram till det heliga Emeiberget. Berget som är 3 099 meter högt, är ett av buddhismens fyra heliga berg och ligger på gränsen till den tibetanska högplatån. Vi tar linbanan nästan ända upp till toppen och njuter av den vackra naturen. Berget har en otrolig artrikedom av växter och djur och här finns bland annat flera olika sorters apor. Vi tar linbanan ner igen och checkar in på vårt hotell beläget vid foten av berget. Lunch och middag ingår.

DAG 7 LESHAN / PEKING

Vi fortsätter österut till staden Leshan som är berömd för sin enorma jättebuddha i sten. Den 71 meter höga buddhastatyn är uthuggen ur berget precis där de tre floderna Qingyi, Dadu och Min korsas. Runt jättebuddhan finns flera tusen andra buddhafigurer. Vi tar en båttur på floden och får en magnifik vy över detta fantastiska världsarv. På eftermiddagen tar vi flyget till Peking där vi förs till vårt centralt belägna hotell. Lunch ingår, middag på egen hand.

DAG 8 PEKING

Idag besöker vi Kinesiska muren, vid Mutianyu, en sektion som är högt belägen och mycket vacker. Vi åker linbana upp för att sedan på egen hand vandra ett stycke och njuta av utsikten. Efter lunch återvänder vi till Peking. Till middag avnjuter vi den kinesiska specialiteten jiaozi, eller dumplings som vi säger. Vi avslutar dagen med en fängslande kung fu-show. Lunch och middag ingår.

DAG 9

Vi beger oss till flygplatsen och tar flyget hem. Ankomst samma dag.

Intresseanmälan

  Reseinformation

  Tillvalspaket

  Beställ gärna vårt tillvalspaket så missar du inga upplevelser.

  TILLVAL A: DAG 5 - Pandavoluntär

  Vill du se mer av de charmiga pandabjörnarna och komma dem lite närmre? På Ya’an Panda Research center i Dujiangyan får du chansen att jobba som volontär för en dag. Du hjälper till med matning och rengöring under en dag. Transfer till och från reservatet samt lunch ingår. Med din anmälan bidrar du till att arbetet med att rädda dessa utrotningshotade björnar, kan fortgå.

  Åldersgräns: 12 år.

  Nedanstående pris är beräknat på minst 2 personers deltagande.

  Pris per person: 2500:-

  TILLVAL B: DAG 5 - Matupplevelse Chengdu

  Följ med på en matupplevelse tillsammans med Lost Plate. Turen avgår på kvällen med engelsktalande matguide. Ni transporteras med tuktuk till hemliga platser där du får njuta några av Chengdus bästa lokala maträtter.

  Turen genomförs i grupp på 2-12 personer och inkluderar all mat och obegränsat med öl och softdrinks!

  Upptäck lokala familjeägda restauranger, som du inte skulle hitta på egen hand, vik dina egna wraps med läckra fyllningar och nygjorda kinesiska pannkakor och avsluta med en pint lokalt bryggt öl.

  Njut av Chengdus & Sichuans underbara mat.

  Nedanstående pris är beräknat på minst 2 personers deltagande. Vid färre deltagande erhålls separat pris.

  Barn 4-15 år erhåller 150 kr rabatt. (dras av manuellt efter bokning)

  Pris per vuxen: 650:- Pris per barn: 500:-

  ingår i priset

  • Klimatkompenserat flyg till Chongqing hem från Peking i ekonomiklass
  • Svensktalande guide
  • Hotell av god standard, del i dubbelrum med frukost
  • Utfärder enligt program inklusive entréavgifter och transporter
  • 5 luncher och 5 middagar inklusive måltidsdryck
  • Alla inrikestransporter
  • Flygskatter och säkerhetsavgifter
  • Utförlig information inför resan

   

  Övrig information

  DETTA KAN BESTÄLLAS MOT TILLÄGG

  • Boende i enkelrum
  • Avbeställningsförsäkring
  • Reseförsäkring med Europeiska ERV
  • Anslutningsflyg (kontakta oss för pris)
  • Förlängning av resan (kontakta oss för offert)

  VISUM TILL KINA

  • Visum till Kina ingår ej i våra paket. 

   Här kan ni läsa mer om hur och var ni ansöker om VISUM TILL KINA

  utbud av hotell

  Chengdu – Tianfu Sunshine HotelChengdu – Tianfu Sunshine Hotel
  Chengdu – Tianfu Sunshine HotelChengdu – Tianfu Sunshine Hotel

  Chengdu – Tianfu Sunshine Hotel

  2 Taisheng Bei Lu
  Chengdu, 610000, China
  Tel.: +86 (28) 86922233
  Länk till hotellets hemsida 

  Chongqing – 88 Eling Park HotelChongqing – 88 Eling Park Hotel
  Chongqing – 88 Eling Park HotelChongqing – 88 Eling Park Hotel

  Chongqing – 88 Eling Park Hotel

  181 Eling Zheng Street
  Chongqing, 400014, China
  Tel.: +86 ...
  Länk till hotellets hemsida (Ingen hemsida)

   

  Emeishan – Century Sunshine HotelEmeishan – Century Sunshine Hotel
  Emeishan – Century Sunshine HotelEmeishan – Century Sunshine Hotel

  Emeishan – Century Sunshine Hotel

  East Section of Mingshan Road,
  Emeishan, 614200, China
  Tel.: +86 (833) 5556666
  Länk till hotellets hemsida