Anhui

Anhui

I Anhui ligger vad många anser vara Kinas vackraste plats, de Gula bergen. Hit vallfärdar turister för att hänföras av de vackra vyerna. Här finns även flera traditionella, kinesiska byar att besöka.

Anhuiprovinsen ligger i östra Kina och gränsar till Jiangsuprovinsen i öst, Zhejiangprovinsen i sydöst, Jiangxiprovinsen i söder, Hubeiprovinsen i sydöst, Henanprovinsen i nordöst och Shandong i norr. Landskapet i provinsen är väldigt varierat. Norra delen tillhör vad man brukar kalla den nordkinesiska slätten medan delar av den centrala delen till stor del är präglat av sina många vattendrag. I den sydliga delen av Anhui är det istället väldigt bergigt, med Gula bergen som den mest berömda delen. Befolkningen består till allra största delen av Hankineser, men här finns också olika minoritetsfolk som till exempel Hui och She.

Anhui är en relativt fattig provins jämfört med sina mer framgångsrika grannar Jiangsu och Zhejiang. De flesta industrier är centrerade kring Yangtzefloden vid städer som Hefei, Wuhu, and Ma’anshan. I provinsen utvinns stål, kol och koppar och man odlar vete samt sötpotatis i norr och ris i söder.

Den utan tvekan mest berömda sevärdheten i Anhui är de Gula bergen. Hit vallfärdar massvis av turister för att se de vackra bergstopparna som vilar bland tunga moln. Det är helt klart en av Kinas vackraste platser! Gula bergen ligger i södra Anhui och de flesta besökare håller sig där. Här finns, förutom Gula bergen, flera traditionella kinesiska byar samt en hel del vackra tempel att besöka.

DE STÖRSTA SEVÄRDHETERNA

Resor du kanske tycker om