Våra färdledare & guider

Våra färdledare & guider

Vi som är ansvariga på kontoret i Stockholm har glädjen att ständigt få enkätsvar med allra högsta toppbetyg, personliga brev, entusiastiska mail, uppskattande telefonsamtal och personliga besök av nöjda resenärer som vill framföra sin uppskattning för den insats som gjordes ”ute på fältet” av resans färdledare!

Våra färdledare, även kallade guider, utgör en unik samling engagerade och entusiastiska Kinakännare. Vi har dels svenska färdledare som följer med gruppen från Sverige, och dels kinesiska svensktalande färdledare som möter gruppen i Peking. Oavsett vilken resa du väljer kommer du att lära känna din färdledare som en mycket kunnig och engagerad ciceron – samt en hjälpsam praktisk fixare.

Våra kinesiska färdledare har studerat svenska på universitetet i Peking. De är välutbildade och erfarna och har lett rundresor till många delar av Kina. De får under studierna ett ”svenskt förnamn”, bli därför inte förvånad om den svensktalande kines du möter i Peking presenterar sig med ett glatt ”Hej, välkommen till Peking, mitt namn är Gustav!”.

Vilken färdledare som leder respektive resa bestäms ibland ganska nära avresan. Vi kan därför inte alltid i förväg svara på frågan om vem som ska leda en viss resa. Men du kan vara säker på att den som får förtroendet att leda någon av Svensk-Kinesiskas resor tar sig an uppdraget med stor entusiasm och är beredd att ta hand om dig, förmedla sin kunskap och se till att Kinaresan blir ditt livs resa!

Välkommen att följa med till kulturen och äventyret, våra guider väntar på dig!

FRANK

Namn: Frank Fanchou.
BOR: Peking.
SPRÅK: Kinesiska, svenska, engelska.
KORT BAKGRUND: Universitetsutbildning Beijing Foreign Studies University, huvudämne svenska. Jobbat som guide sedan år 2000.
SMULTRONSTÄLLE: Jinghong Yunnan.
EN PLATS SOM BRUKAR ÖVERRASKA SVENSKA TURISTER: The flower terrace, Luoshitian, Yunnan.
3 FAVORITDESTINATIONER/-ATTRAKTIONER: Guilin, Xian och Peking.

Frank är en av Svensk-Kinesiska Resebyråns svensktalande guider. Han är uppväxt och bor fortfarande i Kinas huvudstad Peking, men reser ofta runt med grupper i hela Kina.

LISA

NAMN: Li Jia (Lisa Li)
BOR: Peking.
SPRÅK: Kinesiska, svenska, engelska.
KORT BAKGRUND: Har studerat svenska i fyra år på Beijing Foreign Studies University. Arbetat på Sandviks kontor i Peking i fyra år och på Dagens Nyheters Asienavdelning i elva år.
FAVORITMAT: Sichuan, stark mat och dimsum.
SMULTRONSTÄLLE: Nufloden (Salween River) i Yunnan.
EN PLATS SOM BRUKAR ÖVERRASKA SVENSKA TURISTER:  International Finance Centre IFC i Shanghai.
3 FAVORITDESTINATIONER/-ATTRAKTIONER: Sommarpalatset i Peking, Lifloden och Tongli vattenstad.

Som guide vill jag gärna visa ett riktigt Kina via min kunskap och arbetserfarenhet. Jag har jobbat med DN i mer än tio år och har varit i Kinas samtliga 34 provinser. Jag berättar inte bara om alla fina sevärdheter, utan visar också en riktig bild av nutidens Kina. För mig är det väldigt roligt att få följa med svenska grupper och vandra i den mysiga naturen, prata med kineser och visa hur vi lever och vad vi tänker. Det ger våra resenärer en helt annorlunda upplevelse i Kina. Vi har ett talesätt i Kina: ”Det är bättre att se en plats i verkligheten en gång, än att höra någon berätta om den hundra gånger.”. Så kom gärna till Kina minst en gång i livet!

HEMMING

HEMMING

NAMN: Hemming Zhang.
BOR: Shanghai.
SPRÅK: Kinesiska, svenska, engelska, tyska.
KORT BAKGRUND: Universitetsutbildning inom sjöfart i Kina, yrkesutbildning inom turism, universitetsutbildad ekonom och dataingenjör i Sverige. Har jobbat som tolk för riksdagen och Sveriges ambassad i Kina.
FAVORITMAT: Sichuan Hot Pot.
SMULTRONSTÄLLE: Gula bergen (Huangshan).
EN PLATS SOM BRUKAR ÖVERRASKA SVENSKA TURISTER: Kinesiska muren.
3 FAVORITDESTINATIONER/-ATTRAKTIONER: Victoria Peak i Hongkong, Tongli vattenstad, Kung fu-show i Peking.

Som guide vill jag gärna verka som en bro mellan olika kulturer med mina kunskaper. Efter min tjänstgöring som samordnare för Ostindienfararen i Kina, stannade jag kvar i den mest dynamiska staden Shanghai. Jag har utbildat mig inom olika områden i Kina och Sverige och älskar natur, resor och folkliv. Det är väldigt roligt att få guida svenska grupper på vandring bland sagolika berg, mysiga vattenbyar och cykla runt på landet med pittoreskt landskap i bakgrunden. Jag vill ge våra resenärer en annorlunda reseupplevelse och få dem att upptäcka det natursköna Kina.

GUSTAF

NAMN: Wang Zheng (Gustaf).
BOR: Peking.
SPRÅK: Kinesiska, svenska, engelska.
KORT BAKGRUND: Universitetsutbildning Beijing Foreign Studies University, huvudämne svenska.
FAVORITMAT: Allt som är gott. Exempelvis thaimat och italienskt.
SMULTRONSTÄLLE: Guo Shoujin’s Temple.
EN PLATS SOM BRUKAR ÖVERRASKA SVENSKA TURISTER: De muslimska kvarteren i Xian.
3 FAVORITDESTINATIONER/-ATTRAKTIONER: Terrakottaarmén, Kinesiska muren och Tibet.

Eftersom jag är intresserad av möten med olika människor och kulturer passar yrket som guide mig mycket bra. Mitt hemland Kina har ett enormt utbud av kulturer och historia och jag är övertygad om att alla våra resenärer åker hem fulla av spännande intryck och upplevelser.